Προσκλητήριο στον κόσμο της ΑΕΚ για τη νέα προσπάθεια, αλλά και υπόσχεση για πολλή δουλειά και ωραίο μπάσκετ, έδωσε ο Ντράγκαν Σάκοτα κατά την παρουσίασή του από τη διοίκηση της ΚΑΕ. Ο πολύπειρος σέρβος τεχνικός που αναλαμβάνει την Ενωση σε μία δύσκολη καμπή για την ομάδα, τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή και τα αποτελέσματα θα έρθουν.

«Η επιστροφή πάντα ήταν στο μυαλό μου. Και τα 4 τελευταία χρόνια έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Αυτή τη στιγμή σκεφτόμουν ότι λόγω ηλικίας ίσως ήταν και το πιο σωστό να βοηθήσω εκεί που έχω προσφέρει περισσότερο. Αποφάσισα να έρθω στην ΑΕΚ και πάντα θα θυμόμαστε τι έχουμε κάνει σε αυτή την πορεία και ειλικρινά και τότε ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό. Είχαμε πλάνα στο μυαλό μας. Αν με ρωτάγατε αν πίστευα ότι θα φτάναμε εδώ δεν θα το πίστευα. Ήρθε ένα από τα πιο σύγχρονα κλειστά στην Ελλάδα. Είναι επιτυχία να έχεις ένα σπίτι δικό σου. Πολλά πράγματα δεν είναι στο μηδέν όπως το 2014, όπου έπρεπε να αλλάξουμε πράγματα που ήμασταν φιλοξενούμενοι, σε ιστορικό γήπεδο γιατί πήραμε τίτλους εκεί. Από τη μέρα που πάτησα εδώ έχω καλή αίσθηση και το νιώθω σαν σπίτι μου. Η ΑΕΚ είναι σπίτι μου», δήλωσε ο Σάκοτα που αναφέρθηκε και στους στόχους:

«Δεν υστερούμε σε κόσμο, έχουμε πολύ κόσμο όπως και οι άλλες μεγάλες ομάδες. Θα κάνουμε προσπάθεια να προσθέσουμε τους παίκτες που πρέπει, να ταιριάζουν στο μπάσκετ που θέλουμε να παίξουμε. Φυσικά υπάρχει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, αλλά μπορούμε και εμείς να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να βελτιωνόμαστε. Ακόμα και εγώ σήμερα, μαθαίνω νέα πράγματα και γίνομαι καλύτερος» κατέληξε ο Σάκοτα, που αναλαμβάνει για τέταρτη φορά στην καριέρα του χρέη πρώτου προπονητή στην ΑΕΚ.

🎥 Η παρουσίαση του Κόουτς Σάκοτα 👇🏼#aekbc

Posted by AEK Basketball Club on Thursday, June 13, 2024

Από την πλευρά του, ο διοικητικός επικεφαλής Ο Μάκης Αγγελόπουλος, τόνισε: «Είναι ξεχωριστή τιμή για μένα να παρουσιάζω τον φίλο και συνοδοιπόρο Ντράγκαν στο τιμόνι της ομάδας. Είναι ο προπονητής που έχει το απόλυτο ρεκόρ ως προπονητής. Είναι ρεκόρ ακατάρριπτο ως πρώτος προπονητής. Η παρουσία του στην ΑΕΚ είναι συνυφασμένη με επιτυχίες. Πιστεύω ότι υπάρχουν εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα σε Ντράγκαν και ΑΕΚ. Υπάρχει μεγάλη εκλεκτική συγγένεια μεταξύ μας. Η απόφασή μου ήταν να κρεμάσουμε το σακάκι του, για να τον τιμήσουμε, να το κρεμάσουμε ψηλά για να θυμόμαστε ότι ένας κόουτς έφερε την ομάδα ψηλά. Λόγω ειδικών συνθηκών και επιστράτευσης του είπα ότι η τελετή μπορεί να περιμένει».