Οι Μπόστον Σέλτικς επιβεβαίωσαν την υπεροχή τους στη σειρά των τελικών του ΝΒΑ, νικώντας για τρίτη συνεχή φορά τους Ντάλας Μάβερικς με 106-99 και πλέον θέλουν μία νίκη για να στεφθούν πρωταθλητές.

Ο Τζέισον Τέιτουμ ήταν πρώτος σκόρερ αυτή τη φορά και σταμάτησε στους 31 πόντους, ενώ ο Τζέιλεν Μπράουν πέτυχε έναν λιγότερο. Απόντος του τραυματία Κρίσταπς Πορζίγκις, ο οποίος είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το υπόλοιπο της σειράς, αυτοί ήταν οι δυο πρωταγωνιστές που οδήγησαν τους Κέλτες στο 3-0 και πλέον χρειάζονται άλλη μια νίκη για να πάρουν το 18ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους και το πρώτο μετά το 2008.

Οι Σέλτικς κατάφεραν να αισθανθούν άνετα κατά τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου, όπου προηγήθηκαν ακόμα και με 21 πόντους διαφορά (91-73, 10’30” πριν το τέλος), αλλά τότε ήταν που ήρθε η αντίδραση, όχι από τον Λούκα Ντόντσιτς, αλλά από τον Κάιρι Ίρβινγκ που… σάλπισε αντεπίθεση. Με ένα επιμέρους σκορ 20-2 οι Τεξανοί επέστρεψαν στη διεκδίκηση της νίκης και μάλιστα αν ο Ίρβιγκ έβαζε το τρίποντο στα 25” πριν από το φινάλε, θα ισοφάριζε σε 102-102. Το σουτ του πρώτου σκόρερ των γηπεδούχων, όμως, βρήκε στο σίδερο, και παρά την προσπάθεια τελικά οι Σέλτικς υπερίσχυσαν.

Το Ντάλας βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, μετά την ήττα τους στο Game 3 αλλά ο σταρ των «Μαβς» Λούκα Ντόντσιτς είχε να πει κάτι και για την διαιτησία. Ο Ντόνσιτς αποβλήθηκε στην 4η περίοδο με 6 φάουλ και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του έπειτα από ερώτηση. «Δεν ξέρω τι έγινε… Δεν μπορούσαμε να παίξουμε δυνατά στην άμυνα. Δεν ξέρω», δήλωσε αρχικά, για να προσθέσει: «Δεν θέλω να πω κάτι. Αλλά με 6 φάουλ σε τελικούς, είμαι κάπως».