«Τώρα είναι μεσάνυχτα πια και γιορτάζω γι’ αυτό που έκανε το παιδί. Όπως κερδίζουν ο Ολυμπιακός και ο Αντσελότι, έτσι κερδίζουμε κι εμείς! Έχω πιει κι ένα ποτό και ίσως πω και δυο λόγια παραπάνω». Αυτά ήταν τα λόγια του πανευτυχή Γιώργου Πομάσκι, λίγο μετά την «πτήση» του Μίλτου Τεντόγλου στα 8,65μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, που του απέφερε το χρυσό μετάλλιο.

Μιλώντας στο SPORT24, o προπονητής του έλληνα ολυμπιονίκη, υποκλίθηκε στο ταλέντο του αθλητή του τονίζοντας: «Είναι σπουδαίο αυτό το παιδί! Έκανε πέντε μεγάλα άλματα στον ίδιο αγώνα και όλες οι επιδόσεις του ήταν καλύτερες των υπολοίπων αθλητών! Είχε δύο άλματα στα 8,65μ.!».

Η επίδοση αυτή ήρθε στο κλείσιμο των προσπαθειών του Τεντόγλου, όπου η σωματική καταπόνηση είναι μεγαλύτερη: «Έχει καλό προπονητή! Πριν από αυτά τα άλματα του έλεγα ότι μπορεί να τα πετύχει» είπε χαμογελώντας ο κ. Πομάσκι, που έπλεε σε πελάγη ευτυχίας για ακόμη μία φορά.
Πάντως, ο Μίλτος είχε τονίσει και πριν από τον αγώνα, ότι μπορεί να κάνει επιδόσεις αυτού του μεγέθους, καθώς, ο μόνος παράγοντας που θα μπορούσε να τον εμποδίσει ήταν το πάτημά του στη βαλβίδα, ενώ στις προπονήσεις έχει πηδήξει πολλές φορές πάνω από τα 8,60 μέτρα.