Η Ελβετία είναι μία από τις ομάδες που προετοιμάζεται για το Euro 2024 και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο προπονητής Μουράτ Γιακίν υπήρξε ένταση όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε αν η εθνική ομάδα της χώρας του έχει… αλβανοποιηθεί αρκετά λόγω των παικτών που καλεί.

Οι Ελβετοί κληρώθηκαν σε όμιλο με Γερμανία, Ουγγαρία, Σκωτία και ο Γιακίν με τους παίκτες του δουλεύουν καθημερινά ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι. Παρ’ όλα αυτά, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν την έναρξη της διοργάνωσης, υπήρξε αναστάτωση στη συνέντευξη Τύπου λόγω της ερώτησης ενός δημοσιογράφου.

«Μήπως η εθνική Ελβετίας έχει αλβανοποιηθεί αρκετά;», ήταν η ερώτηση που δέχθηκε ο Γιακίν επειδή τα τελευταία χρόνια είναι αρκετοί οι παίκτες με αλβανική καταγωγή που έχουν κληθεί στην εθνική ομάδα και αμέσως υπήρξε ένταση, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να κοιτάει ενοχλημένος προς τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου πριν δώσει την απάντησή του.

«Δεν κάνω διαχωρισμούς. Έχω μεγαλώσει με φίλους από άλλες χώρες. Τα τελευταία χρόνια έχουμε στην εθνική μας ομάδα πολλούς ποδοσφαιριστές με καταγωγή από την Αλβανία και το Κόσοβο. Με διαφορετική κουλτούρα από τη ελβετική. Δεν χρειάζεται να κάνω διαχωρισμούς», είπε ο προπονητής της Ελβετίας, την ίδια ώρα που το Μέσο στο οποίο εργάζεται ο δημοσιογράφος που έκανε την ερώτηση, πήρε αποστάσεις.