Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την εμφάνισή του στον προκριματικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου της Ρώμης, στον οποίο χρειάστηκε μόλις ένα άλμα, για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στον αυριανό τελικό (8/6, 21:00), εξήγησε ότι σήμερα βρέθηκε σε καλή μέρα. «Μου βγήκαν πολύ εύκολα σήμερα τα 8 μ. (σ.σ. τόσο ήταν το όριο πρόκρισης στον τελικό. Κάθε φορά μου βγαίνουν εύκολα, ωστόσο σήμερα ήταν πολύ μαζεμένο άλμα στα 8,14 μ. Ένιωθα πολύ καλά σήμερα», είπε ο έλληνας πρωταθλητής.

Αναφορικά με την καινοτομία του υπερυψωμένου διαδρόμου, που χρησιμοποιούν πλέον οι διοργανωτές, είπε: «Είναι καλός ο διάδρομος, για μεγάλες επιδόσεις σίγουρα. Δεν είμαι υπέρ αυτών των διαδρόμων, γιατί παίρνουν λίγο από τις ικανότητες του αθλητή. Στην ουσία βοηθάει αυτούς που δεν έχουν αυτό που έχω εγώ στο πάτημα της βαλβίδας και σίγουρα τους πιο δυνατούς. Σε κάθε περίπτωση, μου αρέσει να είμαι εντός αγωνιστικού χώρου και όχι σε μια εξέδρα ψηλά, όπως αυτή της Ρώμης».

Ερωτηθείς για τον Ελβετό, Σιμόν Εχάμερ, ο οποίος βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και… πέταξε στα 8,41μ., ο Τεντόγλου δεν φάνηκε να ανησυχεί καθόλου και δήλωσε όλο νόημα ότι ο ίδιος μπορεί να πηδήξει στα 8,60 μ. αρκεί να βρεθεί σε καλή μέρα.

Πιο αναλυτικά είπε: «Ο Εχάμερ έκανε ένα πολύ καλό άλμα σήμερα. Αν αύριο είναι σε θέση να πάει ακόμη μακρύτερα, μπορεί και να κερδίσει. Είναι δύσκολα, δεν μπορώ να πω πως θα κερδίσω τώρα. Δεν ξέρεις πώς θα πάει ένας αγώνας, μπορεί να μην το βρω. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως μπορώ να κάνω 8,60 μέτρα. Πολύ καλό άλμα έκανε και ο Φουρλάνι και δεν θα μου κάνει εντύπωση, αν αύριο έχουμε μετάλλια με άλματα πάνω από τα 8,40 μέτρα!».