Σήμερα αρχίζουν οι τελικοί της Basket League με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να κοντράρονται στο ΟΑΚΑ (21:15 – ΕΡΤ3), καθώς οι «πράσινοι» έχουν το πλεονέκτημα έδρας από την κανονική περίοδο.

Το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να υπερηφανεύεται πως δυο εκ των τεσσάρων ομάδων του Final 4 του Βερολίνου κοντράρονται μεταξύ τους για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Συνεπώς, οι Έλληνες φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν «μάχες» του υψηλότατου επιπέδου σε επίπεδο Ευρώπης, λοιπόν και όχι μόνο Ελλάδας, σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ.

Οι Παπαπέτρου, Καρπάνος και Θεονάς θα διευθύνουν τον 1ο τελικό. Ο δεύτερος τελικός θα γίνει στο ΣΕΦ, την Παρασκευή (7/6, 21:30, ΕΡΤ3), ενώ ο 3ος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (10/6, 21:15, ΕΡΤ3) στο ΟΑΚΑ.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας 2024 να κρίνεται στις τρεις νίκες.

Ο Εργκίν Αταμάν έχει διαθέσιμο όλο το «οπλοστάσιό» του, την ώρα που ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Μουσταφά Φαλ που έχει τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν, μετά από κάταγμα κόπωσης στο μετατάρσιο που υπέστη.

Η ομάδα του Πειραιά θα περιοριστεί στον Νίκολα Μιλουτίνοφ για τη θέση 5, καθώς ο Μόουζες Ράιτ δεν βρισκόταν στις επιλογές του προπονητή των «ερυθρολεύκων» για το ελληνικό πρωτάθλημα. Πίσω από τον Σέρβο ψηλό βρίσκεται ο Γιώργος Τανούλης, ενώ ενδεχομένως θα αγωνιστεί για αρκετά λεπτά στη θέση 5 ο Φίλιπ Πετρούσεφ.