Η έναρξη του Euro 2024 πλησιάζει και οι Γερμανοί κάνουν τις τελευταίες ετοιμασίες, ώστε να είναι όλα όπως πρέπει στις 14 Ιουνίου. Ωστόσο, η αστυνομία της χώρας «πονοκεφαλιάζει» για τη νέα γενιά των χούλιγκαν, που απειλεί τους πάντες και τα πάντα.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της διοργάνωσης έχει αρχίσει και οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν πώς και πώς. Με ανυπομονησία, όμως, περιμένουν την έναρξη των αγώνων και οι χούλιγκαν, οι οποίοι ετοιμάζουν τις δικές τους… εμφανίσεις. Σε κάθε μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση, άλλωστε, έχει καθιερωθεί πλέον το να υπάρχουν επεισόδια σε δρόμους και μπαρ και στη Γερμανία θέλουν να πιστεύουν ότι αυτό δεν θα συμβεί φέτος. Πόσο εύκολο, όμως, είναι να το αποτρέψουν;

Όπως αναφέρει ο αγγλικός Τύπος, αυτό που προκαλεί πονοκέφαλο στην αστυνομία είναι η νέα γενιά χούλιγκαν, η οποία… θρέφεται με κοκαΐνη και μετά βγαίνει στους δρόμους με στόχο να καταστρέψει, να βανδαλίσει, να χτυπήσει, να τραυματίσει, ακόμη και να σκοτώσει, αφού έχουν καταγραφεί και τέτοια περιστατικά σε οπαδικά σκηνικά, τα οποία βασικά δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο ως άθλημα. Αποτελούν, όμως, τα «τρόπαια» αυτών που θεωρούν πως το να είσαι οπαδός μιας ομάδας σημαίνει πως πρέπει να είσαι και εγκληματίας…

Τα αγγλικά ΜΜΕ αναφέρονται στο πώς έχουν αλλάξει πλέον τα πράγματα και στο πώς λειτουργούν πλέον οι χούλιγκαν: Χρήση ναρκωτικών και κατά προτίμηση κοκαΐνης, για να είναι στην… τσίτα πάντα, εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες, στρατιωτική δομή στους συνδέσμους και φυσικά βίντεο για να καταγράφουν τα «κατορθώματά» τους και στη συνέχεια να τα διαφημίζουν στα social media, ψαρεύοντας νέους «πολεμιστές», νέους συντρόφους στις εξέδρες, αλλά, πάνω από όλα, στους δρόμους κοντά στα γήπεδα, όπου γίνονται και τα περισσότερα σκηνικά.

Στις φετινές ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA υπήρξαν διάφορα άσχημα περιστατικά με οπαδούς να μαχαιρώνουν, να ξυλοκοπούν, να καταστρέφουν ξένες ιδιοκτησίες και φυσικά να δίνουν μάχες με την αστυνομία, η οποία προσπαθεί να τους παρακολουθεί πάντα. Όπως θα προσπαθήσουν και οι Γερμανοί, οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε να εξασφαλίσουν πως στο Euro 2024 δεν θα υπάρξει καμία κηλίδα, καμία μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρο αλλά και το οπαδικό κίνημα.

Εύκολο; Σίγουρα όχι. Εφικτό; Θα φανεί στην πράξη από τις 14 Ιουνίου μέχρι και τις 14 Ιουλίου, όταν η καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα χτυπάει στα γερμανικά γήπεδα.