Η Γερμανία ετοιμάζεται να διοργανώσει το Euro 2024 και τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε προκαλούν συζητήσεις αφού το 21% θέλει λιγότερους μαύρους παίκτες στην εθνική ομάδα και το 17% θεωρεί ντροπιαστικό το γεγονός ότι είναι αρχηγός ο Ιλκάι Γκουντογκάν που έχει τουρκικές ρίζες, με το Τζόσουα Κίμιχ να τα χαρακτηρίζει «ηλιθιότητες» όλα αυτά.

Η εθνική Γερμανίας έχει ορισμένους πολύ καλούς μαύρους παίκτες, οι συμπατριώτες τους όμως δεν τους θέλουν και ο λόγος είναι το χρώμα του δέρματός τους, όχι οι ποδοσφαιρικές ικανότητες τους. Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα έρευνας που έκανε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός WDR.

Συγκεκριμένα, το 21% είπε πως θέλει λιγότερους μαύρους παίκτες στην εθνική ομάδα, με το 45% αυτού του 21% να είναι ψηφοφόροι του ακροδεξιού κόμματος AfD.

Πλην των μαύρων, πάντως, θέμα υπάρχει και με τον αρχηγό Γκουντογκάν, ο οποίος έχει τουρκικές ρίζες. Το 17%, λοιπόν, όσων έλαβαν μέρος στην έρευνα χαρακτηρίζουν «ντροπιαστικό» το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος παίκτης έχει το περιβραχιόνιο της εθνικής Γερμανίας.

Ο Κίμιχ, πάντως, δεν δείχνει να ενδιαφέρεται και πολύ για τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία σχολίασε με την παρακάτω δήλωση…

«Οποιοσδήποτε μεγάλωσε στο ποδόσφαιρο γνωρίζει πως όλα αυτά είναι ηλιθιότητες. Το ποδόσφαιρο ενώνει άτομα με διαφορετικό χρώμα δέρματος, με διαφορετική θρησκεία και αυτό είναι το νόημά του. Θα μου έλειπαν πολλοί παίκτες αν δεν ήταν εδώ. Οπότε αυτό είναι απόλυτα ρατσιστικό. Τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά».