Περίπου στις 18:00 το απόγευμα αναχώρησαν από το Φάληρο για τη Νέα Φιλαδέλφεια οι πρώτοι συρμοί με οπαδούς του Ολυμπιακού, που είχαν στην κατοχή τους εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό του Europa Conference League, που ξεκινούσε στις 22:00.

Όταν οι δυο ομάδες βγήκαν για προθέρμανση, οι οπαδοί τους ξεσηκώθηκαν, με την κάθε πλευρά στις εξέδρες να φωνάζει τα συνθήματά της.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena πριν από την έναρξη του τελικού και γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, προς το μέρος των οποίων κατευθύνθηκε στη συνέχεια.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια βρέθηκε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ένας από τους πιο αγαπητούς για τους οπαδούς του Ολυμπιακού προπονητές, τονίζοντας στις δηλώσεις του ότι «αυτή η αγάπη είναι αμοιβαία».

Μία ώρα πριν από την έναρξη του τελικού, στις 21:00 δηλαδή, στις εξέδρες της OPAP Arena είχε μπει το 90% των θεατών χωρίς να έχει προκύψει το παραμικρό πρόβλημα, πράγμα που σημαίνει ότι τα μέτρα που πήραν οι αρμόδιοι απέδωσαν όπως έπρεπε.

Ανακοινώθηκαν οι 11άδες με τις οποίες οι Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και Βιτσέντσο Ιταλιάνο παρατάσσουν τις δύο ομάδες στον τελικό.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρόντινει, Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

Φιορεντίνα (Βιτσέντσο Ιταλιάνο): Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα, Αρτούρ, Μαντράγκορα, Γκονσάλες, Κουαμέ.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena και γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

«Να κάνουμε πράξη το σύνθημα των οπαδών – το μόνο τρόπαιο που λείπει είναι ένα ευρωπαϊκό», είπε σε δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η εικόνα στις εξέδρες της OPAP Arena λίγο πριν από τις 20:00 ήταν αυτή που βλέπετε στο βίντεο:

Οι φίλοι του Ολυμπιακού, εν τω μεταξύ, οι οποίοι για πρώτη φορά βρέθηκαν στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, δεν έχασαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν και μπροστά από τον δικέφαλο αετό που βρίσκεται στη σχετική πλατεία.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και οι πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι θα σταθούν δίπλα στην ομάδα με την ελπίδα να πανηγυρίσουν έναν ιστορικό θρίαμβο.

Οι θύρες της OPAP Arena άνοιξαν αρκετές ώρες προ του αγώνα και οι οπαδοί μπόρεσαν να πάρουν τις θέσεις τους στις εξέδρες, περιμένοντας την έναρξή του, ενώ έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και λεωφορεία με οπαδούς της Φιορεντίνα.

Εικόνες με οπαδούς του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Κώστας Τσιμίκας μπορεί να μην είναι πλέον μέλος του Ολυμπιακού, η καρδιά του όμως είναι πάντα «ερυθρόλευκη». Έτσι, έστειλε το μήνυμά του ενόψει του μεγάλου αγώνα. «Καλή τύχη Θρύλε μου».

Οι οπαδοί της Φιορεντίνα λίγο μετά τις 18:00 αναχώρησαν από το ΟΑΚΑ τα πρώτα λεωφορεία με κατεύθυνση την OPAP Arena, με την Αστυνομία να δίνει τη σχετική άδεια. Η UEFA με ανακοίνωσή της λίγες ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό έκανε γνωστό ότι ακύρωσε 265 εισιτήρια για λόγους ασφαλείας.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός νωρίτερα είχε δώσει στη δημοσιότητα τη φανέλα με την οποία η ελληνική ομάδα θα παρατασσόταν απέναντι στους «βιόλα» στον τελικό. Πρόκειται για την παραδοσιακή ερυθρόλευκη, με την οποία ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να κατακτήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο ελληνικής ομάδας.

Έξω από την OPAP Arena τα μέτρα ήταν δρακόντεια. Μάλιστα, η Αστυνομία προσήγαγε νωρίτερα έναν 38χρονο άνδρα, που κινούνταν στη λεωφόρο Δεκελείας, καθώς εντόπισε επάνω του ένα μαχαίρι. Λίγο αργότερα, πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο προσαγωγές νεαρών από τη γέφυρα της Ριζούπολης.

Στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, για να παρακολουθήσει τον μεγάλο τελικό, προσκεκλημένος του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, έφτασε και ο μικρός οπαδός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Παπαστεφανάκης.