Με γκολ των Τάισον και Ζίβκοβιτς ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό σε εξ αναβολής αγώνα για τα play off της Stoiximan Super League και παραμένει δυνατά στη μάχη του τίτλου αφού είναι στο -1 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να κάνει, όπως είναι λογικό, αλλαγές στην 11άδα μετά τον αγώνα της Πέμπτης με την Άστον Βίλα, οι Θεσσαλονικείς μπήκαν πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά και προσπάθησαν για το γρήγορο γκολ αλλά ήταν οι φιλοξενούμενοι αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή, στο 9′, με την άστοχη κεφαλιά του Μασούρα μετά τη σέντρα του Ζέλσον Μαρτίνς.

Αμέσως μετά πάντως, στο 12′, ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν και το έκαναν με τη μεγάλη ευκαιρία του Κωνσταντέλια που βγήκε τετ α τετ μετά την ωραία πάσα του Μπράντον Τόμας αλλά έχασε το κοντρόλ και ο Τζολάκης καθάρισε τη φάση. Όπως και να έχει, το ματς είχε ρυθμό και οι Ερυθρόλευκοι άρχισαν σιγά-σιγά να ανεβάζουν τις γραμμές τους, μέχρι που ήρθε τελικά το γκολ των Ασπρόμαυρων.

Στο 26′ ο Ζίβκοβιτς έκανε το γύρισμα, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Τάισον με σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, δεν κατάφερε να αντιδράσει και φάνηκε επιθετικά μόνο στο 31′ με την κεφαλιά του Μαρτίνς που απέκρουσε ο Κοτάρσκι.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μεντιλίμπαρ έβγαλε Ναβάρο και Μασούρα για να βάλει Ελ Κααμπί και Ποντένσε, με τους Ερυθρόλευκους να κυκλοφορούν καλύτερα τη μπάλα και να προσπαθούν να βρουν τον τρόπο για να απειλήσουν. Αντί να γίνει αυτό όμως και να πλησιάσουν στο 1-1, έγινε τελικά το 2-0.

Στο 65′ ο Κωνσταντέλιας με ωραία ενέργεια και πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Ζίβκοβιτς που πλάσαρε σωστά τον Τζολάκη βάζοντας βάσεις νίκης για τον ΠΑΟΚ. Ο Μεντιλίμπαρ συνέχισε τις αλλαγές, τόσο για να ξεκουράσει παίκτες όσο και για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, με τα λεπτά να περνάνε ακριβώς όπως ήθελε ο Λουτσέσκου.

Ο δικέφαλος του βορρά ήλεγχε την κατάσταση και κατάφερνε να μην απειλείται από τον Ολυμπιακό, με εξαίρεση τη φάση του 93ου λεπτού, όταν ο Όρτα με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν η καλύτερη φάση για τους Πειραιώτες, με τους Θεσσαλονικείς να πανηγυρίζουν τη νίκη και να πλησιάζουν στο -1 από την ΑΕΚ δύο αγωνιστικές πριν το τέλος.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (80′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Α. Ζίβκοβιτς (75′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (75′ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον Τόμας (60′ Σαμάτα).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος, Κίνι (68′ Αποστολόπουλος), Έσε, Όρτα, Τσικίνιο (74′ Καρβάλιο), Μασούρας (46′ Ποντένσε), Ζέλσον Μαρτίνς (68′ Φορτούνης), Ναβάρο (46′ Ελ Κααμπί).