Λίγα 24ωρα μετά την ήττα από την Έβερτον, η Λίβερπουλ πήγε στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει τη Γουέστ Χαμ για την 35η αγωνιστική της Premier League και έχασε ξανά βαθμούς με το τελικό 2-2, αποτέλεσμα που την αφήνει στο -2 από την Άρσεναλ που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και στο -1 από τη Μάντσεστερ Σίτι που έχει δύο παιχνίδια λιγότερα.

Τα πράγματα είχαν ούτως ή άλλως δυσκολέψει πάρα πολύ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ σε ό,τι αφορά τη μάχη του τίτλου μετά την ήττα στο τοπικό ντέρμπι με την Έβερτον και τώρα όλα δείχνουν ότι οι ελπίδες χάθηκαν οριστικά. Κι ας μην έχει κριθεί ακόμη κάτι και μαθηματικά.

Κόντρα στη Γουέστ Χαμ η Λίβερπουλ έμεινε πίσω στο σκορ λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 43′ από το γκολ του Μπόουεν, με το ξεκίνημα της επανάληψης όμως, στο 48′, ισοφάρισε με τον Ρόμπερτσον και στο 65′ έκανε και την… προσπέραση με το αυτογκόλ του Αρέολα (1-2).

Οι Κόκκινοι είχαν, πλέον, το προβάδισμα, δεν κατάφεραν όμως να το κρατήσουν αφού στο 77′ ο Αντόνιο έγραψε το 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τη Λίβερπουλ να συνειδητοποιεί ότι για να πάρει το πρωτάθλημα θα πρέπει να γίνει… σειρά θαυμάτων πλέον.