Με γκολ του Σβαμπ στο 100′ ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, απέφυγε την ήττα κόντρα στη Λαμία με το τελικό 1-1, αποτέλεσμα πάντως που δεν τον βοηθάει καθόλου στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίγα 24ωρα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό ο δικέφαλος του βορρά παρατάχθηκε στο «Αθανάσιος Διάκος» με τη νίκη να είναι υποχρεωτική ώστε να παραμείνει στη διεκδίκηση του τίτλου. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα μπορούσε να απειλήσει στο 7′ αλλά το πλασέ του Μάρκος Αντόνιο ήταν αδύναμο και από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και έδειξαν ξανά τη διάθεσή τους να παίξουν ανοιχτά.

Αυτό θα μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν οι Ασπρόμαυροι αλλά στο 26′ ο Κωνσταντέλιας έχασε το κοντρόλ μετά την ωραία ενέργεια και πάσα του Μάρκος Αντόνιο ενώ στο 29′ ο Οζντόεφ αστόχησε, αν και αμαρκάριστος, με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ντεσπόντοφ. Ήταν δύο φάσεις στις οποίες οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο αλλά δεν το έκαναν και τελικά… τιμωρήθηκαν λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο 45’+4′, δύο λεπτά μετά την απόκρουση του Κοσέλεφ σε κεφαλιά του Σβαμπ, ο Σιμόν γέμισε, ο Μάλτσι κατέβασε με το στήθος και ο Σλίβκα με σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Και όχι μόνο αυτό αλλά στο επόμενο λεπτό η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου πήγε και για δεύτερο γκολ με σουτ του Κοντονίκου αλλά ήταν άστοχο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πλέον με την πλάτη στον τοίχο και μπήκε δυνατά στην επανάληψη, έχοντας ευκαρία για ισοφάριση στο 47′ αλλά ο Σαμάτα δεν έκανε τίποτα σωστά μετά το τακουνάκι του Κωνσταντέλια και η ευκαιρία χάθηκε. Λίγα λεπτά μετά ο Ραζβάν Λουτσέσκου άρχισε τις αλλαγές αφού έβλεπε ότι το παιχνίδι δεν πήγαινε καλά για την ομάδα του και η αλήθεια είναι ότι οι κινήσεις του δεν βοήθησαν και πολύ την ομάδα του.

Οι Θεσσαλονικείς προβλημάτιζαν με την απόδοσή τους, δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένοι και δεν απέφευγαν τα λάθη, με αποτέλεσμα η μοναδική τους φάση στη συνέχεα να είναι η άστοχη κεφαλιά του Μιχαηλίδη μετά την εκτέλεση κόρνερ στο 75ο λεπτό. Ο Λουτσέσκου, βέβαια, συνέχιζε τις αλλαγές του ψάχνοντας τη λύση και τελικά αυτή ήρθε όταν ήταν πια πολύ αργά.

Στο 90′ η Λαμία έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αμαράλ επειδή κάι είπε τον διαιτητή, ο οποίος έδειξε κόκκινη και στον Σλίβκα που ήταν στον πάγκο, αποφασίζοντας στη συνέχεια να κρατήσει… 10 λεπτά καθυστερήσεις. Και τελικά στο 10ο, δηλαδή στο 100′ του παιχνιδιού, ο Σβαμπ με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ντεσπόντοφ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Σίγουρα η ισοπαλία είναι καλύτερη από την ήττα, αυτή η ισοπαλία όμως, σε αυτό το σημείο των play off, μοιάζει με ήττα για τον ΠΑΟΚ…

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος (46′ Στάνκο), Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (75′ Αμαράλ), Νούνιες, Τζανδάρης, Σλίβκα (85′ Τερεζίου), Κοντονίκος (68′ Τόσιτς), Μαρτίνεθ (75′ Λέικ), Μάλτσι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (57′ Μπάμπα), Οζντόεφ (75′ Μουργκ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας (57′ Τάισον), Σαμάτα (57′ Μπράντον Τόμας).