Σε νέα εποχή περνούν οι ερυθρόλευκοι καθώς και επίσημα από σήμερα το μεσημέρι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Το newsbeast.gr δε θα μπορούσε να λείπει και σας μεταφέρει τις δηλώσεις του Σωκράτη Κόκκαλη που παρέδωσε τα ηνία αλλά και του νέου ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «σήμερα είναι ιστορική μέρα για τον Ολυμπιακό. Αποφασίστηκε ο Ολυμπιακός να συνεχίζει την πορεία του δυνατά στο μέλλον και ουσιαστικά ύστερα από 20 χρόνια ενασχόλησής μου με την ομάδα, αφού ξεκίνησα το 1990 μαζί με τον Γιάννη Ιωαννίδη ασχολήθηκε με την ομάδα του μπάσκετ.

Το 1992, μαζί με τον κ. Νταϊφά αποφάσισα να πάρω την ομάδα ποδοσφαίρου και να τη σώσω από τη χρεωκοπία αλλά και από το να περάσει στα χέρια του αιώνιου αντίπαλου. Ότι έκανα το έκανα για το καλό του Ολυμπιακού. Δεν θα έδινα στον οποιοδήποτε τον Ολυμπιακό.

Τον δίνω στον Βαγγέλη Μαρινάκη που τον γνωρίζω από μικρό παιδί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, τους προπονητές, τους αθλητές και τους φιλάθλους, παρότι κάποιες στιγμές είχαν εκφράσει δυσαρέσκεια. Θα συνεχίσω να βοηθάω και να είμαι κοντά στον Ολυμπιακό και στο Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ήταν η ωραιότερη, γεμάτη συγκινήσεις, περίοδος της ζωής μου, γιατί εγώ μπήκα στον Ολυμπιακό από την αγάπη που είχα στο σύλλογο και μόνο έτσι μπόρεσα να κάνω αυτά που έκανα. Διοίκησα τον Ολυμπιακό με τρόπο που πολλές φορές προκάλεσε κριτική από φιλάθλους και δημοσιογράφους, αλλά πιστεύω πως κατόρθωσα σε αυτά τα 20 χρόνια να φέρω τον Ολυμπιακό στη θέση που του αξίζει, στην κορυφή».

Η μεταβίβαση που έγινε στους αδερφούς Αγγελόπουλους της ομάδας μπάσκετ, ήταν για το καλό του Ολυμπιακού. Ό,τι έκανα και κάνω σήμερα γίνεται με μοναδικό κριτήριο το μέλλον του Ολυμπιακού. Ήταν η ωραιότερη, γεμάτη συγκινήσεις, περίοδος της ζωής μου, γιατί εγώ μπήκα στον Ολυμπιακό από την αγάπη που είχα στο σύλλογο και μόνο έτσι μπόρεσα να κάνω αυτά που έκανα.

Διοίκησα τον Ολυμπιακό με τρόπο που πολλές φορές προκάλεσε κριτική από φιλάθλους και δημοσιογράφους, αλλά πιστεύω πως κατόρθωσα σε αυτά τα 20 χρόνια να φέρω τον Ολυμπιακό στη θέση που του αξίζει, στην κορυφή».

Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος. Μπορώ να την χαρακτηρίσω αλλαγή σελίδας. Ευχαριστώ στον κόσμο του Ολυμπιακού. Ευχαριστώ στον Σωκράτη Κόκκαλη για όλα όσα έχει κάνει. Σκοπός μας είναι να οδηγήσουμε τον Ολυμπιακό μας με ασφάλεια στις επιτυχίες. Το μέλλον θα είναι το ίδιο λαμπρό όσο και η ιστορία του. Ευχαριστώ όλους όσους στέκονται στο πλευρό μου. Τους βετεράνους, τον κόσμο. Επιτρέψτε μου να ξεχωρίσω την παρουσία του κ. Νταϊφά, μπήκα στο λεωφορείο με τους παίκτες, κάθισα στον πάγκο, άρχισα να ζω το όνειρο. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος.

Ο πατέρας μου ο Μιλτιάδης μου μετέφερε την αισιοδοξία. Δεσμεύομαι και ότι τα παιδιά θα ζήσουν τις αντίστοιχες χαρές που ζήσαμε και εμείς όταν είμαστε παιδιά. Παίρνω το ρίσκο να βάλω χρήματα για να βγει από την δύσκολη θέση ο Ολυμπιακός. Στη νέα εποχή πρέπει να είμαστε πιο κοντά στον κόσμο. Θέλω να ζητήσω από τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο. Στόχος μου είναι να γίνουμε μελλονικά οικονομικά αυτοδύναμοι. Πρέπει όλοι οι Ολυμπιακοί να συνεισφέρουν. Θέλω να ξέρετε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα.

Δουλεύω σκληρά. Τα χρήματα από μόνα τους δεν φτιάχνουν ομάδα. Αν δεν υπάρχει ποδοσφαιρική χημεία και ποδοσφαιρικό πλάνο. Ειδικά την εποχή της κρίσης που ζούμε. Ξεκινάμε σε μια βδομάδα τα ματς της Ευρώπης. Εμείς θα κάνουμε αυτά που πρέπει. Έχω ένα όραμα, δεν θα βιαστώ και δεν θα πιεστώ. Γνωρίζω ότι το αποτέλεσμα μετράει και να είστε σίγουροι ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν θα ανεχτώ αυτό που γινόταν κάποιοι να εκμεταλλευτούν την αγάπη του κόσμο και τον Σωκράτη Κόκκαλη. Είμαι απέναντι σε κάθε μορφή βίας.