Η Μάντσεστερ Σίτι κατηγορείται, ως γνωστόν, από την Premier League για 115 παραβιάσεις του Financial Fair Play και των ρυθμιστικών κανονισμών του οικονομικού πλαισίου της λίγκας και η απόφαση αναμένεται από εβδομάδα σε εβδομάδα, με τον πρώην οικονομικό σύμβουλο του κλαμπ να κάνει λόγο για σίγουρο υποβιβασμό αν αποδειχθεί ενοχή.

Οι παραβιάσεις αφορούν όλα τα χρόνια, όλες τις σεζόν από το 2009-10 κι έπειτα, με την απόφαση της Premier League να τιμωρήσει με αφαίρεση βαθμών την Έβερτον -κίνδυνος που υπάρχει και για τη Νότιγχαμ Φόρεστ πλέον- για πολύ λιγότερες ατασθαλίες να έχει προκαλέσει αντιδράσεις αφού όλοι πιστεύουν ότι κανείς δεν θα τολμήσει να τιμωρήσει σκληρά την ομάδα των Αράβων.

Ο πρώην οικονομικός σύμβουλος του κλαμπ πάντως, Στέφαν Μπόρσον, μιλώντας στο Talk Sport δήλωσε ότι ο υποβιβασμός θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος αν η Σίτι κριθεί ένοχη, προσθέτοντας όμως πως δεν πιστεύει ότι θα είναι αυτή η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

«Η κλίμακα είναι σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο σε σχέση με Έβερτον και Φόρεστ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν αποδειχθούν αυτές οι κατηγορίες, αυτό θα καταλήξει τουλάχιστον σε υποβιβασμό. Υπάρχει η κατηγορία της συνωμοσίας με χρονικό άξονα που ανέρχεται ουσιαστικά σε μια δεκαετία.

Αν αποδειχθεί, τότε είναι πολύ σοβαρό. Κανείς δεν θα διαφωνούσε. Σας υπόσχομαι ότι πρόκειται για τον πιο βαρύ ισχυρισμό. Μου φαίνεται ωστόσο πολύ απίθανο ότι όλο αυτό έγινε σε βάθος δεκαετίας με τα άτομα και τις εταιρείες που εμπλέκονται», είπε αρχικά το πρώην στέλεχος της ομάδας του Μάντσεστερ και συνέχισε.

«Θα είναι μια πολύ μεγάλη απόφαση για οποιοδήποτε δικαστήριο να κρίνει ότι ένας τόσο μεγάλος αριθμός ατόμων ήταν ανέντιμοι με ψευδορκίες. Θα ήταν μια τεράστια απόφαση όχι μόνο εναντίον της Σίτι, αλλά και τρίτων μελών, όπως ηγετικά στελέχη εταιρειών και ξένων κρατών».