Το πρώτο «χτύπημα» του Βίκτορ Γιάκομπ στο πρωτάθλημα έφερε και την πρώτη νίκη του Ηρακλή (1-0) για τη νέα χρονιά. Πάλεψε ο Ατρόμητος, που είχε δοκάρι με τον Καμαρά.

Ο Βίκτορ Γιάκομπ πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα και ο Ηρακλής με τη νίκη 1-0 ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις. Ο Ρουμάνος έσπασε την αρνητική παράδοση της τελευταίας τριετίας, αν και ο Ατρόμητος με την εμφάνιση του β’ μέρους μπορούσε να αποσπάσει κάτι καλύτερο.

Πρώτο… χτύπημα από Γιάκομπ

Η νίκη έφερνε την πεντάδα πιο κοντά, η ήττα… προβλήματα. Οι δύο ομάδες μπήκαν επιφυλακτικά στο παιχνίδι και το πρώτο εικοσάλεπτο κύλησε χωρίς ρυθμό, αλλά με πολλά λάθη. Ο Ηρακλής προσπαθούσε να κλείσει τον Ατρόμητο στην περιοχή του, με τους φιλοξενούμενους πάντως να δείχνουν πως ελέγχουν τον αγώνα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν μετά το 30’ να ισορροπήσουν, ανέβασαν ρυθμό και με τον Λίμα από τα στημένα και τον Γκαρσία κινητήριο μοχλό, απείλησαν την εστία του Μιχαηλίδη.

Ο Ατρόμητος «ξύπνησε» στο τελευταίο πεντάλεπτο, όμως σε δυο φάσεις του Τάτου, ο Ελευθερόπουλος απομάκρυνε τον κίνδυνο και ουσιαστικά έδωσε… ασίστ στην ομάδα του για το «χτύπημα». Αυτό ήρθε στις καθυστερήσεις, με τον Λίμα να εκτελεί άψογα φάουλ και τον Γιάκομπ να πετυχαίνει το πρώτο του φετινό γκολ στη Σούπερ Λίγκα.

Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς με σκοπό να διατηρήσουν τα κεκτημένα, όμως ο Δώνης παρουσίασε πιο επιθετική ομάδα. Το σύστημα μετατράπηκε σε 4-3-3 και οι Περόνε, Σαγκανόφσκι άρχισαν να πιέζουν την αντίπαλη άμυνα. Μάλιστα, στο 60’ ο Πολωνός έχασε κλασική ευκαιρία, αφού η κεφαλιά του από τη μικρή περιοχή δεν βρήκε στόχο. Ο Ηρακλής έχασε τη μάχη του κέντρου, ο Δώνης «φόρτωσε» την επίθεση και με τον Αναστασάκο, και ο Ατρόμητος άρχισε να πιέζει ολοένα και περισσότερο. Στο 79’ ο Καμαρά έχασε τεράστια ευκαιρία, αφού το σουτ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.
Κάπου εκεί ο Ουζουνίδης αποφάσισε να γεμίσει το κέντρο περνώντας Καρλίνιος και Κυριαζή. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, ακόμα και ο Μιχαηλίδης ανέβηκε στην αντίπαλη άμυνα, όμως ο Ελευθερόπουλος δεν άφησε τον Ατρόμητο να συνεχίσει την παράδοση της… ισοπαλίας που υπάρχει την τελευταία τριετία.

MAN OF THE MATCH
: Ο Βίκτορ Γιάκομπ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. Σε ένα ματς που ο Ηρακλής δεν είχε τον απόλυτο έλεγχο, δημιούργησε λίγες ευκαιρίες, ο Ρουμάνος κατόρθωσε σε ένα κρίσιμο σημείο να σκοράρει για τον Γηραιό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ
: Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος κατάφερε με τις επεμβάσεις του στο τελευταίο λεπτό του α’ μέρους, αλλά και με τις τοποθετήσεις του στην επανάληψη να κρατήσει όρθιο τον Ηρακλή και να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει σημαντική νίκη. Μερίδιο επιτυχίας και στον Λίμα, ο οποίος με την παρουσία του αλλά και τα στημένα του προσέφερε αρκετά. Άλλωστε από τη δική του εκτέλεση προήλθε το γκολ του Ηρακλή.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε ένα ματς όπου οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές, ο Ατρόμητος έχει να θυμάται φάσεις που θα μπορούσαν να άλλαζαν την εικόνα. Ο Σαγκανόφσκι θα πάρει τον τίτλο του… μοιραίου και θα τον ακολουθήσει ο Καμαρά, αφού ο πρώτος έχασε τεράστια ευκαιρία στο 60’ και ο τελευταίος στο 79’ είχε δοκάρι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σκληρό παιχνίδι, πολλά νεύρα και ο διαιτητής Αρετόπουλος μοίρασε οχτώ κίτρινες κάρτες. Είχε τον έλεγχο του ματς και κάποιες φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι αφορούν τον πρώτο βοηθό.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA
: Ένα γκολ ήταν αρκετό για τον Ηρακλή, ώστε να πάρει τρεις πολύτιμους βαθμούς και να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις. Μία στημένη φάση και δύο εξαιρετικές εκτελέσεις (φάουλ από Λίμα, κεφαλιά του Γιάκομπ) έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων, ο οποίος έσπασε την αρνητική παράδοση της τελευταίας τριετίας. Ο Ατρόμητος αν και καλύτερος αποχώρησε με κατεβασμένο κεφάλι, και μπορεί ο Γιώργος Δώνης να βοήθησε αρκετά με το στήσιμο στην επανάληψη, ωστόσο η αστοχία των παικτών του κράτησε την ομάδα χαμηλά.

Πηγή: gazzetta.gr