Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να παραιτηθεί με την έναρξη του διοικητικού συμβουλίου της Stoiximan Super League και πριν συζητηθεί η πρόταση μομφής που κατέθεσαν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης, βάζοντας έτσι τέλος σε μια θητεία που δεν πέρασε απαρατήρητη, όχι μόνο λόγω της έντασης που υπήρξε αλλά και λόγω πολλών συμφωνιών που έγιναν προς όφελος των ΠΑΕ.

«Βλέπω με λύπη μου ότι κάποιοι θεωρούν πως δεν πρέπει να πάμε μπροστά και δεν έχω ούτε το χρόνο, ούτε τη διάθεση να ασχοληθώ σε θεσμικό ρόλο για το ποδόσφαιρο όπως το θέλουν κάποιοι και όχι όπως εγώ το οραματίζομαι», αναφέρει σε κάποιο σημείο της δήλωσής του, με την οποία ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία της Λίγκα, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού.

Η δεύτερη θητεία του Μαρινάκη ξεκίνησε στις 24 Ιουνίου 2022 και ένας από τους πρώτους μεγάλους στόχους που τέθηκαν ήταν η εύρεση δυνατής χορηγίας για το πρωτάθλημα. Στόχος που επιτεύχθηκε αφού τον Δεκέμβριο του 2022, πριν ένα χρόνο, ανακοινώθηκε το deal με τη Stoiximan για χορηγία 2,5 ετών με το ποσό να φτάνει στα 9,45 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα, υπήρχε μια σειρά θεμάτων που έπρεπε να λυθούν με την Πολιτεία και την ΕΠΟ. Όπως, για παράδειγμα, αυτό του ποσοστού που δίνουν οι ομάδες στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για τα ραδιοητηλεοπτικά δικαιώματα. Ποσοστό που ήταν στο 5% και επί διοίκησης Μαρινάκη έπεσε στο 1%.

Με την ΕΠΟ, παράλληλα, υπήρχε ακόμη ένα ανοιχτό μέτωπο. Αυτό της μείωσης του ποσοστού που πάει στην ομοσπονδία από τα συμβόλαια παικτών και προπονητών, όπως και από τις μεταγραφές. Ο Μαρινάκης προσπάθησε και εκεί να πέσει το ποσοστό, όπως και πρότεινε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ομοσπονδίας.

Την ίδια ώρα, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση με τη διαιτησία και να μειωθούν οι φωνές εναντίον της, πρότεινε το πρότζεκτ της επαγγελματικής διαιτησίας, με το οποίο συμφώνησαν όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος. Ένα πρότζεκτ στο οποίο ο Μαρινάκης επέμεινε, όπως επέμεινε και για μη μειωθεί το ποσοστού του στοιχήματος για τις ομάδες της Stoiximan Super League.

Ένα θέμα που παρέμενε ανοιχτό και τελικά επί ημερών του λύθηκε, με αποτέλεσμα οι 14 ΠΑΕ της Λίγκας να μοιραστούν ισόποσα από 1,5 εκατ. ευρώ.