Τα «γρανάζια» του μεταγραφικού μηχανισμού του Ολυμπιακού έχουν τεθεί σε λειτουργία μετά τις προσλήψεις του αθλητικού διευθυντή, Πέδρο Άλβες και του προπονητή, Κάρλος Καρβαλιάλ, με τους «ερυθρόλευκους» να εξετάζουν περιπτώσεις από την Πορτογαλία.

Μια από αυτές, σύμφωνα με την πορτογαλική αθλητική εφημερίδα «Record» είναι και ο δεξιός μπακ της Ρίο Άβε, Κοστίνια. Πρόκειται για έναν 23χρονο ποδοσφαιριστή με επιθετικές αρετές που βοηθάει και στα δύο μισά του γηπέδου. Να σημειώσουμε πως έχει συμβόλαιο ως το 2026 με την πορτογαλική ομάδα.

«Ο Κοστίνια βρίσκεται κοντά στον Ολυμπιακό», αναφέρει το ρεπορτάζ των Πορτογάλων και σημειώνουν πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να αποκτήσουν τον πολλά υποσχόμενο ποδοσφαιριστή για περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Να σημειώσουμε πως η Ρίο Άβε πρόσφατα πέρασε στην κατοχή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Επίσης, με τον σύλλογο της Primeira Liga να παλεύει για να παραμείνει στην κατηγορία προκειμένου να μην αποδυναμωθεί μια φόρμουλα που φέρεται να προωθείται είναι να «κλείσει» από τώρα στον Ολυμπιακό, αλλά με την προοπτική να ενσωματωθεί στο ρόστερ του το καλοκαίρι, αναφέρεται επιπλέον.

Ο Πορτογάλος έχει 15 συμμετοχές, τέσσερα γκολ και δύο ασίστ τούτη τη σεζόν στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, παίζοντας σε όλη τη δεξιά πλευρά στο σύστημα 3-4-3 που χρησιμοποιεί ο Λουίς Φρέιρε. Ο Κοστίνια, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει 99 συμμετοχές, 10 τέρματα και 10 ασίστ με τη Ρίο Άβε. Έκανε τα πρώτα βήματά του στην ακαδημία της Πόρτο.