Ο Ολυμπιακός πήγε στο Λονδίνο με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα τον διατηρούσε ζωντανό στη μάχη της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League αλλά τελικά ηττήθηκε με 1-0 από τη Γουέστ Χαμ, με αποτέλεσμα να είναι πλέον στο -5 από τις πρώτες δύο θέσεις δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, άρα ο στόχος είναι η 3η για να συνεχίσει στο Europa Conference League.

Οι Άγγλοι, όπως αναμενόταν, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι ή τουλάχιστον πιο δυνατά από ό,τι στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη, αλλά οι Ερυθρόλευκοι ήταν σωστά παραταγμένοι και δεν τους επέτρεψαν να γίνουν απειλητικοί. Κάτι που δεν ίσχυε μόνο για τα πρώτα λεπτά αλλά για όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όπως φάνηκε στη συνέχεια.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ είδε τον Πασχαλάκη να αποκρούει στο 13′ το σουτ του Μπενραχμά εντός περιοχής και από εκεί και πέρα έκλεισε όλους τους διαδρόμους, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προσπαθούν κυρίως μέσω των στημέων φάσεων για κάτι καλό. Αυτό, το γεγονός δηλαδή ότι η Γουέστ Χαμ δεν μπορούσε να φτιάξει καθαρές ευκαιρίες, ήταν τα καλά νέα για τους Ερυθρόλευκους στο πρώτο μέρος.

Τα κακά ήταν πως ούτε αυτοί κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους επιθετικά, με εξαίρεση ένα άστοχο σουτ του Ποντένσε στο 35′ μετά το γύρισμα του Ορτέγκα, με αποτέλεσμα το 0-0 στο τέλος του ημιχρόνου να μοιάζει φυσιολογικό.

Αυτό που έπρεπε να κάνει ο Ολυμπιακός ήταν να παραμείνει το ίδιο καλός ανασταλτικά και να βελτιωθεί επιθετικά, με το ξεκίνημα του β’ μέρους να είναι ενθαρρυντικό αφού η ομάδα του Μαρτίνεθ πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 51′ απείλησε με τον Φορτούνη που έφυγε στην κόντρα, πάτησε περιοχή και έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Λίγα λεπτά μετά ο Γιόβετιτς βγήκε για να μπει ο Ελ Κααμπί και οι Ερυθρόλευκοι ήταν φανερό ότι θα έψαχναν κάποια αντεπίθεση για να «χτυπήσουν» τους Άγγλους. Δεν τους χτύπησαν όμως…

Με τη Γουέστ Χαμ να ανεβάζει την πίεσή της μετά το 60′ υπήρχαν οι χώροι για να βγουν στην κόντρα οι Πειραιώτες αλλά πάντα κάτι γινόταν λάθος, οπότε δεν μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι. Και αφού δεν μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι, στο 74′ είδαν τα πράγματα να δυσκολεύουν πάρα πολύ αφού ο Πακετά έφυγε στην πλάτης της άμυνας μετά τη μπαλιά του Γουόρντ-Πρόουζ και εκτέλεσε τον Πασχαλάκη για το 1-0, με το γκολ να ακυρώνεται αρχικά για οφσάιντ αλλά να μετράει κανονικά μετά την εξέταση του VAR.

Ο Ολυμπιακός ήταν, πλέον, με την πλάτη στον τοίχο και στα τελευταία λεπτά πίεσε για την ισοφάριση, την οποία άγγιξε στο 86′ με την κεφαλιά του Καμαρά -μετά το κόρνερ του Φορτούνη και την πρώτη κεφαλιά του Πορόσο- που πήγε στο δοκάρι. Το 1-0, επομένως, παρέμεινε και ο στόχος πλέον πρέπει να είναι το να διατηρηθεί η 3η θέση ώστε να δοθεί συνέχεια στην ευρωπαϊκή παρουσία μέσω του Europa Conference League.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ (4 αγωνιστικές)
Γουέστ Χαμ 9
Φράιμπουργκ 9
Ολυμπιακός 4
Μπάτσκα Τόπολα 1

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγες): Φαμπιάνσκι, Σουφάλ, Μαυροπάνος, Αγκέρ, Έμερσον, Μπενραχμά (84′ Κορνέ), Γουόρντ-Πρόουζ, Άλβαρες (80′ Σούτσεκ), Πακετά, Κουντούς (90′ Μουμπάμα), Μπόουεν.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόσο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε (90′ Μπιέλ), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (76′ Σκάρπα), Ποντένσε (76′ Μασούρας), Φορτούνης, Γιόβετιτς (56′ Ελ Κααμπί).