Περισσότερες από τέσσερις ώρες διήρκεσε η απολογία του Ολυμπιακού στο πειθαρχικό όργανο της Stoiximan Super League για τα όσα συνέβησαν στο κυριακάτικο (22/10) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο διεκόπη έπειτα από τον τραυματισμό του Χουάνκαρ όταν έσκασε κοντά του κροτίδα λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Τώρα, αναμένεται η απόφαση της Αντιγόνης Σταμολέκα που εκδικάζει την υπόθεση ως το Σάββατο (28/10). Μέχρι αύριο (27/10) στις 13:00 έχουν οι δύο ομάδες διορία για να καταθέσουν τα υπομνήματά τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι μοναδικός κατηγορούμενος της υπόθεσης ήταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός με βάση το κατηγορητήριο, κινδυνεύοντας με μηδενισμό (απώλεια του αγώνα με 3-0), αφαίρεση 1 βαθμού, ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικές και βαρύ πρόστιμο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης όπου ο Παναθηναϊκός κατέθεσε κύρια παρέμβαση προκειμένου, όπως ανέφεραν στελέχη του, να υπερασπιστεί το έννομο συμφέρον του, ακούστηκαν πολλές απόψεις. Ανάμεσά τους, αυτές του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Κώστα Καραπαπά, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεν προκύπτει από πουθενά τραυματισμός. Πώς να τιμωρηθεί για κάτι ο Ολυμπιακός που υπάρχει στον εγκέφαλο του παίκτη;».

Από τη μεριά του Παναθηναϊκού, ο αντιπρόεδρός του, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, υποστήριξε πως γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί ο Χουάνκαρ ως θύτης, ενώ είναι το θύμα, ενώ σημείωσε πως ο διαιτητής Φάμπιο Μαρέσκα στην συμπληρωματική του έκθεση κατέγραψε πως το ματς διεκόπη λόγω του τραυματισμού του Χουάνκαρ. Στη διαδικασία μίλησαν και ο γιατρός του Παναθηναϊκού κ. Αλεξανδρόπουλος, αλλά και ο δικηγόρος του κ. Δημήτρης Βαγιάκος, ο οποίος στην αγόρευσή του ανέφερε πως πρέπει να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι, καθώς όπως τόνισε ο τραυματισμός του Χουάνκαρ επιβεβαίωθηκε από τις εξετάσεις, αλλά και από την αδυνατότητα του παίκτη να αγωνιστεί έως και σήμερα.