Ο Πανσερραϊκός επέστρεψε στο γήπεδό του αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες εργασίες και το γιόρτασε με νίκη με 2-0 επί της Λαμίας, χάρη σε γκολ των Άλεξιτς και Στάικου, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία είχε τρεις ισοπαλίες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και αυτό αν μη τι άλλο ήταν θετικό, οι νίκες όμως είναι ακόμη καλύτερες και ο στόχος ήταν να έρθει το πρώτο τρίποντο στο ματς με τη Λαμία. Και ήρθε. Οι Σερραίοι είχαν καλή ευκαιρία στο 16′ με τον Δεληγιαννίδη που μπήκε στην περιοχή και σούταρε αλλά είδε τον Κοσέλεφ να αποκρούει, για να ακολουθήσει στο 25′ η μεγάλη διπλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων με Μαρτίνεθ και Καρλίτος, στον οποίο είπε «όχι» με εντυπωσιακή επέμβαση ο Χόβαν.

Όπως και να έχει, το πρώτο ημίχρονο βγήκε χωρίς γκολ και με τους γηπεδούχους να έχουν κατοχή μπάλας αλλά όχι πολλές φάσεις. Στο β’ μέρος, όμως, τα πράγματα βελτιώθηκαν για αυτούς και φάνηκε και στο σκορ…

Στο 53′ ο Άλεξιτς πήγε για το γκολ με καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Κοσέλεφ απέκρουσε, όπως έκανε και στο 66′ σε κεφαλιά του Μπέργκστρεμ. Ο Άλεξιτς, όμως, ήταν εκεί που έπρεπε για να κάνει το 1-0 στην επαναφορά και τέσσερα λεπτά μετά, στο 70′, ο Στάικος με τρομερό σουτ από μακρινή απόσταση έγραψε το 2-0.

Αυτό που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα δηλαδή, με τον Πανσερραϊκό να πανηγυρίζει την πρώτη φετινή νίκη του και να ανεβαίνει στους 6 βαθμούς, αφήνοντας στους 5 τη Λαμία.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Δεληγιαννίδης, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης, Πηλέας (86’ Ντάνκερλουϊ), Ουεντραόγκο, Στάικος, Μούργος (64’ Χατζηστραβός), Τομάς (46’ Μασκανάκης), Άλεξιτς (94’ Μπαΐροβιτς).

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παούλαβετς, Στάνκο (64’ Σαντάνα), Νούνιες (79’ Τσιλιανίδης), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (64’ Λόνγκο), Τσιλούλης (46’ Τόσιτς), Καρλίτος (84’ Ακούνια).