Την αντίδραση των συγγενών των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που δολοφονήθηκαν τον Μάρτιο του 2011 στο Ρέντη προκάλεσε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, να αθωώσει τον έναν από τους κατηγορούμενους για άμεση συνέργεια στις ανθρωποκτονίες.

«Ποια ελαφρυντικά τους αναγνωρίζετε; Σκότωσαν τα παιδιά μας… Είναι δολοφόνοι θα τους αθωώσετε κιόλας;», φώναξαν οι συγγενείς των αδικοχαμένων αστυνομικών, Γ. Ευαγγελινέλη και Γ. Σκυλογιάννη, απευθυνόμενοι στους δικαστές.

Οι δικαστές, μετά από ακροαματική διαδικασία που διήρκησε περίπου τρία χρόνια, αθώωσαν τον Γιώργο Εμερτζίδη, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε δυο φορές ισόβια για το διπλό φονικό ενώ τον έκριναν ένοχο μόνο για συμμετοχή  σε εγκληματική οργάνωση.

Το δικαστήριο καταδίκασε ως φυσικούς αυτουργούς των δολοφονιών τους Ιωάννη Σαββίδη και Ανδρέα Ποφίδη και τους επέβαλε  δις ισόβια και 66 χρόνια κάθειρξη ενώ τους έκρινε ένοχους και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών…Μάλιστα, στο άκουσμα της απόφασης ο Ι. Σαββίδης απευθυνόμενος στο δικαστήριο φώναξε: «Ντροπή σας, πρέπει να έχετε τύψεις…».

Στους εννέα συγκατηγορούμενους τους επιβλήθηκαν ποινές από 2 έως 8 έτη.

Στην υπόθεση της δολοφονίας των αστυνομικών στο Ρέντη φέρεται να  εμπλέκεται και τέταρτο πρόσωπο, το οποίο φυγοδικεί και με απόφαση που είχε εκδώσει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, η δικογραφία  έχει διαχωριστεί.

Μέσω του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, ο Γ. Εμερζίδης εξέφρασε «την προσωπική του ευγνωμοσύνη, αλλά και την ευγνωμοσύνη της οικογένειας του, προς τον πρόεδρο και τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου που τον απήλλαξε». Επίσης, εξέφρασε «τα ειλικρινή συλλυπητήρια του και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων, οι οποίοι θα περάσουν τα επόμενα χρόνια της ζωής τους με τον πόνο για την απώλεια των παιδιών τους».