Σε δύο συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών προχώρησαν οι αρχές στην Κρήτη την Παρασκευή.

Για την πρώτη από τις δύο υποθέσεις, δελτίο τύπου του Λιμενικού αναφέρει πως στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στη σύλληψη ενός 50χρονου ημεδαπού για παράβαση του N.4139/13 στον λιμένα Ηρακλείου.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνεχίζει η ανακοίνωση, διενεργήθηκε έλεγχος στον 50χρονο κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, από τα προαναφερόμενα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ‘’ΜΑΣΚ’’, όπου εντοπίστηκαν στην τσέπη του παντελονιού του, τα κάτωθι:

  • μία (01) αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη σε μορφή βράχου, μεικτού βάρους 157,4 γραμμαρίων και
  • μία (01) αυτοσχέδια συσκευασία (φιξάκι) περιέχουσα ηρωίνη, μεικτού βάρους 0,3 γραμμαρίων.

Εν συνεχεία, «πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 50χρονου, όπου ανευρέθησαν δύο (02) δισκία ‘’PRENORVINE’’ (βουπρενορφίνη), χωρίς την προβλεπόμενη ιατρική συνταγή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανευρεθείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και μια (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός, στο Ρέθυμνο αυτή τη φορά, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ. Ειδικότερα, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου και άνδρες των ΤΑΕ πραγματοποιήθηκαν έρευνες τόσο στο σπίτι όπου διέμενε ο συγκεκριμένος άνδρας καθώς και σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 455,2 γραμμάρια κάνναβης, 2 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς, ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1,5 μέτρων, μία γεμιστήρα πιστολιού, 30 φυσίγγια, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.