Σκηνές βγαλμένες από ταινία του Hollywood κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σε γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης. Οι διαρρήκτες φαίνονται να μπαίνουν στο κατάστημα από μια πόρτα και με ακριβείς κινήσεις κατευθύνονται προς το γραφείο διεύθυνσης, όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, πρόκειται για τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, που από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2023 είχε ξαφρίσει εταιρείες και κοσμηματοπωλείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Η λεία τους ήταν περίπου 316.000 ευρώ.

Η επισταμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση των συμβάντων και στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ενός 29χρονου άντρα, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για έτερη υπόθεση συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε διαρρήξεις οικιών και ΑΤΜ τραπεζικών υποκαταστημάτων.

Το βίντεο ντοκουμέντο προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας γνωστού εστιατορίου της Κάτω Τούμπας. Το βιντεοληπτικό υλικό δείχνει ότι τα μέλη της συμμορίας είχαν τον τρόπο να ανοίγουν με ευκολία πόρτες και χρηματοκιβώτια. Κουβαλούσαν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό και φρόντιζαν να έχουν πάντα καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.