Τη διαδικασία αυτοφώρου κλήθηκε να περάσει ένας αμαξάς στην Κέρκυρα έπειτα από καταγγελία μέλους φιλοζωικής οργάνωσης πως πραγματοποιούσε περιήγηση τουριστών με την ιππήλατη άμαξά του και ενώ επικρατούσε υψηλή θερμοκρασία, ύψους 37 βαθμών Κελσίου το μεσημέρι της Δευτέρας (21/8).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ειδοποιήθηκε η αστυνομία που εντόπισε τον αμαξά και βεβαίωσε την παράβαση.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας οικόσιτων ιπποειδών «τις ημέρες του έτους όπου η θερμοκρασία θα ξεπερνά τους 35 βαθμούς, τα ζώα εργασίας δε θα προβαίνουν σε καμία εργασία από τις 12:00 έως τις 17:00, μάλιστα ειδικότερα για τις ημέρες που η θερμοκρασία θα υπερβαίνει και τους 39 βαθμούς τα ζώα εργασίας δε θα πρέπει να εργάζονται καθόλου».

Στις αρχές του περασμένου μήνα ένα άλογο, που μετέφερε άμαξα σε μεσημβρινές ώρες και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, κατέρρευσε και ξεψύχησε στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας προκαλώντας πανελλήνιες αντιδράσεις αναφορικά με την κακομεταχείριση ζώων. Εκείνη η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης με τον ιδιοκτήτη του αλόγου να αφήνεται ελεύθερος υπό όρους αφού συνελήφθη.