Τη ληστεία στον Κολωνό περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας και συγκεκριμένα τον τρόπο με τον οποίο τραυματίστηκε ο δράστης από πυρά αστυνομικού, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Ο άνδρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως «εγώ βρισκόμουν εδώ στο μαγαζί μέσα. Είδα απέναντι το περιπολικό. Τού φώναξε να σταματήσει (σ.σ. ο αστυνομικός), δεν σταμάτησε. Κάποια στιγμή γύρισε και κλότσησε το περιπολικό. Ο ένας αστυνομικός είχε βγει έξω και του έλεγε να σταματήσει. Προχώρησε προς τα πέρα και άκουσα τους δύο πυροβολισμούς».

«Όταν κάποια στιγμή ο αστυνομικός πήγε να τον σταματήσει ήταν σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση και από εκεί και πέρα άκουσα τους δύο πυροβολισμούς», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σημειώνεται, ότι το περιστατικό έγινε το πρωί της Τρίτης, καθώς στις 11:15 στον Κολωνό, όπου οι αρχές έλαβαν ειδοποίηση για απόπειρα ληστείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το σήμα της τράπεζας, αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που ήταν έξω από το υποκατάστημα για προσωπική του δουλειά, τον είδε να βγαίνει με το μαχαίρι. Μαζί με τον υπεύθυνο ασφαλείας της τράπεζας, τον ακολούθησαν και παράλληλα ενημέρωναν το κέντρο Άμεσης Δράσης για τη διαδρομή που ακολουθεί.

Κάτοικοι αναφέρουν ότι όταν οι αστυνομικοί έφτασαν, προσπάθησε να τους επιτεθεί με μαχαίρι και ένας εξ αυτών τον πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές.