Οι κάτοικοι της Μυκόνου διαμαρτύρονται έντονα για τις αυθαιρεσίες στην περιοχή, τονίζοντας ότι το νησί δομείται συνεχώς με παράνομα κτίσματα, τη στιγμή που καταστήματα καταλαμβάνουν παράνομα τις καλύτερες παραλίες.

Αποστολή του ΣΚΑΪ στο νησί των ανέμων, έδειξε μια παραλία, η οποία είναι γεμάτη ξαπλώστρες, ενώ έχει χτιστεί ένας λευκός τοίχος για να είναι ελεγχόμενη η πρόσβαση.

Κάτοικοι που μίλησαν στον σταθμό, ανέφεραν πως πρόκειται για ένα νησί που έχει καταστρέψει πλήρως το φυσικό του περιβάλλον, το οποίο δομείται συνεχώς αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι νόμιμα.

Παράλληλα, τόνισαν ότι δεν είναι εφικτή η πρόσβαση τις καλύτερες παραλίες του νησιού, γιατί τα καταστήματα έχουν καταλάβει όλο το χώρο του αιγιαλού με τραπεζοκαθίσματα, ξαπλώστρες και πρόσθετες κατασκευές.

Εντούτοις, αισιοδοξούν επειδή φαίνεται η Πολιτεία να επιδιώκει να βάλει τέλος σε αυτή την αυθαιρεσία. Χαρακτηριστικά, ο εισαγγελέας Κυκλάδων μέχρι τον Οκτώβριο με εντολή από τον Άρειο Πάγο θα βρίσκεται στο νησί, έχει δώσει ήδη τα πρώτα θετικά δείγματα, επιβάλλοντας πρόστιμα σε όσους αυθαιρετούν και παρανομούν.