Οικογένειες θυμάτων του 61χρονου καθηγητή φροντιστηρίου στο κέντρο της πόλης των Χανίων, ζήτησαν την επιστροφή στη στις φυλακές. Ο 61χρονος είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών. Το συγκεκριμένο αίτημα, όπως και επικουρικά το αίτημα να αυξηθούν οι περιοριστικοί όροι του καταδικασθέντος, εξετάστηκαν σήμερα, Πέμπτη 11/5, το πρωί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων.

Το συγκεκριμένο αίτημα, ωστόσο, απορρίφθηκε ως απαράδεκτο, καθώς δεν έχει νομική υπόσταση και δεν έχει παραβιαστεί ο περιοριστικό όρος της απομάκρυνσης του καταδικασθέντος από τη χώρα. Σύμφωνα με το flashnews.gr, η τελική απόφαση θα ληφθεί στο προσεχές Εφετείο, το οποίο εκκρεμεί και αναμένεται να οριστεί για το επόμενο διάστημα.

Κατά την εκδίκαση του αιτήματος στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η υπεράσπιση του 61χρονου υποστήριξε ότι δεν συντρέχουν λόγοι αποφυλάκισης αφού δεν έχουν παραβιαστεί οι περιοριστικοί όροι. Ο μοναδικός περιοριστικός όρος ήταν η απαγόρευση εξόδου του 61χρονου από τη χώρα.

Η καταγγελία των θυμάτων

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο του 2022, ο 61χρονος, πλέον, καθηγητής αποφυλακίστηκε μετά την απόφαση του Εφετείου Κρήτης, το οποίο έκανε αποδεκτό το αίτημα του δικηγόρου του για αναστολή της ποινής, επικαλούμενος ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν τα θύματα, το τελευταίο διάστημα ο 61χρονος κυκλοφορεί στα Χανιά σε μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια της πόλης διασκεδάζοντας και όντας, σύμφωνα με τις καταγγελίες σε πολύ καλή κατάσταση και όχι σε κατάσταση που να δηλώνει ότι έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας.