Όσο περνούν οι μέρες, όλο και περισσότερα νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση της Ρωσίδας κατασκόπου «Μαρία Τσάλλα», η οποία δρούσε ανενόχλητη στο Παγκράτι. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, ο άνθρωπος που βοήθησε τη Μαρία Τσάλλα να ενεργεί στην Ελλάδα, ήταν ένας 45χρονος δικηγόρος, ο οποίος εγγυήθηκε για την ελληνοποίησή της. Ο δικηγόρος, είχε και ο ίδιος ρωσική καταγωγή και διατηρούσε γραφείο στην οδό Ιπποκράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου και την εκπομπή «Live News», το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου αναφέρει πως ο δικηγόρος έχει πεθάνει πια. Ο δικηγόρος, 45 περίπου ετών, λειτούργησε σαν φορολογικός εκπρόσωπος στις ενέργειες της Μαρίας Τσάλλα, ώστε να διευκολυνθούν οι διαδικασίες, ώστε η ίδια να εγκατασταθεί στην Ελλάδα.
Ο δικηγόρος είχε ένα γραφείο στην οδό Ιπποκράτους και φαίνεται πως είναι το άτομο που λειτούργησε ως «γέφυρα» μεταξύ της Τσάλλα και του δικηγόρου στο Αλιβέρι, όπου η «Irina A. S.» πήρε την ελληνική υπηκοότητα. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος δικηγόρος φέρεται πως είναι ο φορολογικός αντιπρόσωπος, μεταξύ άλλων, ακόμα 22 – 23 ατόμων από το πρώην ανατολικό μπλοκ. Ο δικηγόρος έχει πεθάνει εδώ και περίπου 2 χρόνια.
Σύμφωνα με τον ίδιο δημοσιογράφο, τα παράνομα κυκλώματα ελληνοποιήσεων αρχίζουν σιγά σιγά να αποκαλύπτονται και γι’ αυτό τον λόγο οι «ενδιαφερόμενοι» προσπαθούν να βρουν άλλους τρόπους, ώστε να συνεχίσουν τις παρανομίες τους.
Τι γύρευε στο Αλιβέρι η Μαρία Τσάλλα
Σε ταξίδι της στο Αλιβέρι το 2018, η τότε «Irina A. S.» έφτασε στο χωριό της Εύβοιας, προκειμένου να προχωρήσει την ελληνοποίησή της. Η Ρωσίδα κατάσκοπος πήγε ως Ιρίνα και έφυγε ως Μαρία, βάζοντας απλώς μια υπογραφή σε ένα χαρτί. Στο χαρτί, είχε δηλώσει «αγνώστου πατρός» και πως γεννήθηκε το 1991. Ως διεύθυνση κατοικίας, ήταν το Αλιβέρι Ευβοίας.
Ο ηλικιωμένος μάρτυρας που είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα μαζί με τη Μαρία Τσάλλα, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, πως παγιδεύτηκε. «Ήμουν γείτονας της οικογένειας Τσάλλα, πριν από 30 χρόνια. Δέχτηκα ένα τηλέφωνο από την ‘’υποτιθέμενη’’ μητέρα του μωρού. Έφτιαχναν τα χαρτιά για να πάρει την υπηκοότητα το ‘’μωρό’’ (η Μαρία Τσάλλα), για να έρθει στην Αθήνα να σπουδάσει. Με παρακάλεσε να βοηθήσω».