Τέλος στη δράση κυκλώματος που διακινούσε κοκαΐνη με τη μέθοδο του… ντελίβερι και μάλιστα σε 24ωρη βάση, έδωσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών προχωρώντας σε 5 συλλήψεις και έχοντας ταυτοποιήσει ακόμη 5 άτομα που για την ώρα διαφεύγουν.

Χαρακτηριστικό της δράσης του συγκεκριμένου κυκλώματος είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ., κατάφερε να ταυτοποιήσει περισσότερες από 800 συναλλαγές (σ.σ. κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και στην Καλλιθέα) στο διάστημα που παρακολουθούσε τους εμπλεκόμενους. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 23 έως και 31 ετών, ενώ έγιναν έφοδοι παρουσία εισαγγελέα σε δύο σπίτια στον Πειραιά και τον Ταύρο.

Πρόκειται για άτομα αλβανικής καταγωγής (σ.σ. εκτός από έναν 31χρονο Έλληνα) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, κατάφεραν να συλλάβουν τον 27χρονο φερόμενο ως υπαρχηγό που ήταν υπεύθυνος για την προμήθεια, την επανατυποποίηση, την αποθήκευση, τη φύλαξη και τη διακίνηση της κοκαΐνης.

Επίσης, ήταν υπεύθυνος για της ανεύρεση πελατών, την είσπραξη των κερδών από τα υπόλοιπα μέλη και την αποστολή των χρημάτων από την πώληση τους. Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, πιστοποιήθηκαν περισσότερες από 800 συναλλαγές διακίνησης ναρκωτικών (σ.σ. κοκαΐνη), τα οποία μετέφεραν μέσα σε κρύπτες των επιχειρησιακών τους οχημάτων και λάμβαναν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Επιπλέον, χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακά τηλέφωνα για τις συνομιλίες τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίες και εντός οχημάτων των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 54,7 γραμμ. κοκαΐνης διαμοιρασμένα σε πλήθος νάιλον συσκευασιών, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πλήθος νάιλον συσκευασιών, 30 ευρώ, αυτοκίνητο και 8 κινητά τηλέφωνα.

Όσον αφορά τον φερόμενο ως αρχηγό, έχει το προσωνύμιο «Βίμι», είναι κι αυτός υπήκοος Αλβανίας, αλλά δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή και άλλων ατόμων συνεχίζεται.