Την εξιχνίαση αιματηρού επεισοδίου, που διαδραματίστηκε τον περασμένο Ιούλιο στην πλατεία Χημείου εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατά το οποίο τραυματίστηκε με πυροβόλο όπλο στα πόδια ένας 23χρονος, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Ως δράστης του επεισοδίου, που φέρεται να αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών, ταυτοποιήθηκε 28χρονος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η δικογραφία περιλαμβάνει και δεύτερο πρόσωπο -πρόκειται για 34χρονο – που διώκεται για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς φέρεται να εντόπισε τον παθόντα, υποδεικνύοντάς τον στον φυσικό δράστη.

Όπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλα συνέβησαν το βράδυ της 11ης Ιουλίου, όταν ομάδα περίπου 15 ατόμων επιχείρησε αρχικά να εισέλθει στο πανεπιστημιακό campus μέσω της οδού Εγνατίας, αλλά τους απέτρεψε η ιδιωτική υπηρεσία ασφάλειας του Ιδρύματος. Η ίδια ομάδα κατάφερε τελικά να μπει στο Πανεπιστήμιο από μια μικρή πόρτα επί της οδού Εθν. Αμύνης και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Χημείου, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν ο 23χρονος μαζί με έναν φίλο του. Ακολούθησαν πυροβολισμοί, με την αστυνομία να συγκεντρώνει από το σημείο πέντε κάλυκες και μία βολίδα.

Ο τραυματισμένος άνδρας –κατά πληροφορίες με ποινικό παρελθόν– είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την αντιμετώπιση των τραυμάτων του.