Κίνητρο των γυναικών που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν «να βγει στο φως η αλήθεια» σύμφωνα με το Σπύρο Μπιμπίλα. Ο πρόεδρος του ΣΕΗ στην κατάθεση του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναφερόμενος στις τρεις καταγγέλλουσες είπε πως «βρήκαν τη δύναμη να πουν την αλήθεια τους». «Πήγαν στα αρμόδια όργανα και δεν βγήκαν στις τηλεοράσεις και αυτό είναι προς τιμή τους. Αντίθετα κάποιοι άλλοι είπαν τα πολύ καλά λόγια για τον Πέτρο και έχουν δουλειά φέτος» τόνισε και υπεραμύνθηκε των ενεργειών του ΣΕΗ απορρίπτοντας με κατηγορηματικό τρόπο τους ισχυρισμούς περί σκευωρίας που στήθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου. «Το ΣΕΗ δεν είναι μαφία. Είναι ηθικό σωματείο, παλεύει για τους ηθοποιούς. Σε κάθε δίκη φταίει το ΣΕΗ. Έτσι είπαν και στην άλλη δίκη» σημείωσε.
Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε για την προσωπική του σχέση με τον κατηγορούμενο με τον οποίο, όπως είπε, ήταν φίλοι περίπου 30 χρόνια.
«Τον Πέτρο τον αγάπησα σαν αδελφό. Ο Πέτρος και η Ελπίδα μου στάθηκαν σαν αδέλφια αυτό δεν μπορώ να το διαγράψω από τη μνήμη μου αλλά ούτε όσα έγιναν μετά μπορώ να διαγράψω» τόνισε προσθέτοντας: «Από την καθημερινή επαφή που υπήρχε τα πρώτα χρόνια, γνωρίζαμε τι συνέβαινε. Την έβλεπα την προσωπική του ζωή».
Πολιτική αγωγή: Ποια ήταν η συμπεριφορά του κατηγορούμενου ως προς το γυναικείο φύλο;
Μάρτυρας: Χρησιμοποιήθηκε για τις ορέξεις του Πέτρου. Τις κοπέλες δεν τις ήξερα όλες, με ενημέρωνε η Ελπίδα κρυφά από τον Πέτρο. Ήταν κάτι πολύ βασανιστικό να πρέπει να κρύβεσαι. Ο Πέτρος είχε αγωνία μήπως η Ελπίδα μας ρωτούσε και για αυτό συχνά όποτε ήμασταν μαζί έκρυβα το κινητό μου. Ποιες σχέσεις ήταν συναινετικά ή όχι δεν το ξέρω. Ξέρω ότι ορισμένες κατέληξαν σε διώξεις… Από την πρώτη εβδομάδα του γάμου του είχε κάποια άλλη κοπέλα.
Δεν ξέρω αν ήταν συναινετικές ή εκβιαστικές οι σχέσεις αλλά ήταν οδυνηρές με την Ελπίδα να περνά ψυχικά τραύματα και να πηγαίνει σε ψυχολόγο. Μας είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε βάλει ντετέκτιβ. Πίστευε πως όλες οι γυναίκες κυνηγούσαν τον Πέτρο… ότι εκείνες έφταιγαν για ότι συνέβαινε. Αν τον κυνηγούσαν δεν το ξέρω.
Ο μάρτυρας μίλησε για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του κατηγορούμενου καθώς, όπως είπε, δεν «του άρεσαν οι διαφωνίες» και μπορούσε να γίνει ακόμη και επιθετικός σε σημείο που έπρεπε να τον συγκρατήσουν. Ωστόσο, μίλησε και για την άλλη ευαίσθητη πλευρά του χαρακτήρα του. «Είχε πολύ έντονες στιγμές που δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του και πολύ συναισθηματικά που έλεγε: «είσαι ο καλύτερος μου φίλος» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
«Ήταν τελειομανής, με τεράστια αγάπη του για το θέατρο. Πιέζεις, προσβάλεις, φωνάζεις σε σημείο αμόκ να χτυπάς το χέρι σου στο τραπέζι και να σπας τα δάχτυλα σου … Δεν έλεγχε τον εαυτό του τον συγκρατούσαν για να μην ορμήσει σε άνθρωπο» κατέθεσε και συνέχισε λέγοντας «γινόταν θηρίο όταν είχαμε διαφορετική άποψη. Έσπαγε έπιπλα. Μια φορά πήγε να με χτυπήσει και με έσωσε ο Καπετάνιος και κρύφτηκα σε ένα καμαρίνι. Υπήρχαν άλλες στιγμές που με είχε στην αγκαλιά του σαν τον καλύτερο του φίλο. Είναι δυο πλευρές του Πέτρου αντίθετες … δεν έλεγχε τον εαυτό του. Ήταν σαν να έβγαινε έξω από τον εαυτό του»,
Ο Σπύρος Μπιμπίλας σημείωσε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν άνθρωπος με εξουσία που είχε τη δύναμη να επιλέγει ή να «κόβει» συνεργάτες.
Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο άρχισαν να ξετυλίγονται οι καταγγελίες σε βάρος του κατηγορούμενου αλλά και στη φιλική του σχέση με τη νεαρή κοπέλα που καταγγέλλει βιασμό.
«Είναι ένα σεμνό, πανέξυπνο κορίτσι, δουλευταράδικο, δεν μου έδινε την εντύπωση πορνίδιου.
Πολιτική αγωγή : Μπορεί να είναι εμμονικό άτομο;
Μάρτυρας: Με τίποτα.
Αναφερόμενος δε στις καταγγελίες που έκαναν οι ηθοποιοί Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους και Αναστασοπούλου σε τηλεοπτικές εκπομπές, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης του τηλεφώνησε για να ενημερωθεί αν υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες. «Αυτές δεν θα ξαναβρούν δουλειά» μου είπε για τις επώνυμες ηθοποιούς» κατέθεσε ο μάρτυρας εξηγώντας ότι ο ίδιος έψαξε να δει τι έχει γίνει. «Η πρώτη καταγγέλλουσα μου είπε και εμένα μου έκανε κάτι αλλά δεν ήθελα να στο πω γιατί εσύ μας σύστησες» περιέγραψε και ανέφερε πως έχουν «μεγάλη ευθύνη» οι κύριες «που δεν μιλάνε και απλώς μας τα είπαν».