Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στην Ευελπίδων για να απολογηθεί συμπληρωματικά μετά τη νέα δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της για απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας. Έχουν περάσει 3,5 περίπου, μήνες μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέας να την κρίνουν προφυλακιστέα για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας, και τώρα η 33χρονη καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν, τον Απρίλιο του 2021, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, της Πάτρας όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη.
Σύμφωνα με τη νέα κατηγορία την οποία αντιμετωπίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου από τις καταθέσεις των γιατρών αλλά και άλλα στοιχεία της δικογραφίας, προκύπτει πως ενώ η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν χωρίς παθολογικά ευρήματα μέσα σε λίγες ώρες κινδύνευσε να πεθάνει. Ο αρμόδιος εισαγγελέας φέρεται να αποδίδει την καρδιακή ανακοπή που υπέστη το παιδί και οδήγησε στην τετραπληγία σε εξωτερική παρέμβαση «δείχνοντας» τη Ρούλα Πισπιρίγκου ως υπεύθυνη καθώς ήταν η μόνη που βρισκόταν στο πλευρό του. Ο λόγος που απεφεύχθη το μοιραίο, σύμφωνα με την κατηγορία, ήταν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών που κατάφεραν να επαναφέρουν το κορίτσι.
Τι είπε στην πρώτη της απολογία
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, φανερά αδυνατισμένη, την περασμένη Τετάρτη οδηγήθηκε, φορώντας αλεξίσφαιρό γιλέκο, στο ανακριτικό γραφείο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ζήτησε προθεσμία για να ενημερωθεί για τα νέα στοιχεία της δικογραφίας προκειμένου να προετοιμάσει την σημερινή της απολογία.
Ωστόσο, η ίδια έχει αρνηθεί με κατηγορηματικό τρόπο ότι έκανε κακό στο παιδί της. Μάλιστα, στην πρώτη της απολογία ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας αναφέρθηκε αναλυτικά στη συγκεκριμένη νοσηλεία της κόρης της λέγοντας πως την πήγε στο νοσοκομείο όταν ενώ κοιμόταν άρχισε να τρέμει κάνοντας παράπονα για έντονο πόνο στην αριστερή πλευρά της πλάτης της και πονόκοιλο. Η 33χρονη περιέγραψε ότι αρχικά οι γιατροί κράτησαν στο νοσοκομείο τη Τζωρτζίνα για προληπτικούς λόγους, λόγω του ιστορικού της οικογένειας καθώς είχαν φύγει, ήδη, από τη ζωή οι δυο αδελφές της. «Νοσηλεύτηκε το παιδί ένα 24ωρο και μετά είπαν ότι θα της έδιναν εξιτήριο. Θεώρησαν οι γιατροί ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας είναι ψυχολογικά γιατί δεν είχε ακόμα εκφράσει τα συναισθήματα της για τους θανάτους των μικρότερων αδελφών της. Μάλιστα οι γιατροί είχαν προβεί σε όλες τις εξετάσεις και δεν είχαν βρει κάτι παθολογικό. Όταν μας ανακοίνωσαν το εξιτήριο η Τζωρτζίνα έκανε εμετό» ανέφερε η κατηγορούμενη στην απολογία της και συνέχισε λέγοντας: «Μετά τον εμετό της Τζωρτζίνας, οι γιατροί δεν της έδωσαν εξιτήριο και σταμάτησαν τη σίτιση, της έβαλαν ορό και έκανε υπέρηχο άνω κάτω κοιλίας, ο οποίος έδειξε ότι έχει διογκωμένους μεσεντέριους λεμφαδένες. Οι γιατροί απέδωσαν τον εμετό και τα ευρήματα από τον υπέρηχο σε γαστρεντερίτιδα. Τη μικρή την είχαν συνδέσει σε ένα μηχάνημα οξυμέτρου που έδειχνε σφύξεις και οξυγόνο. Όσο το παιδί ήταν ξαπλωμένο στο κρεβάτι έβγαζε κάποιο είδος βήχα από το λαιμό σα να πνίγεται. Ανασηκωνόταν από το κρεβάτι ελαφρώς, έκανε εμετό, είχε βήχα, γινόταν ωχρή στο πρόσωπο και μελάνιαζε στα χείλη. Κάναμε ακτινογραφία θώρακος, που έδειξε κάποια ευρήματα».
Η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστήριξε ότι οι γιατροί απέδωσαν τα ευρήματα της ακτινογραφίας σε αρχή βρογχοπνευμονίας τονίζοντας πως «οι εργαστηριακές της εξετάσεις είχαν επιδείνωση, γιατί τα λευκά αιμοσφαίρια ανέβαιναν έως 27.100».
«Το παιδί συνέχεια παραπονιόταν ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει και ότι την πονάει η κοιλιά της. Ήρθε παιδοχειρουργός να την εξετάσει και μας είπε μόνο ότι έχει μια ευαισθησία στη κοιλιά και τίποτα παραπάνω» είπε η 33χρονη .σημειώνοντας πως την ημέρα της ανακοπής, στις 11-04-2021, το παιδί ήταν μαζί με τον μπαμπά του. Όπως περιέγραψε, όταν επέστρεψε στο νοσοκομείο και ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με μια φίλη της διαπίστωσε πως άρχισε να πέφτει το οξυγόνο. «Όταν πήγα λοιπόν να φωνάξω τους γιατρούς επειδή έπεφτε το οξυγόνο της Τζωρτζίνας, τη βλέπω να ανασηκώνεται από το κρεβάτι και να πέφτει απότομα πίσω. Αυτό θα μπορούσα να το περιγράψω ως μια προσπάθειά της να αναπνεύσει. Εγώ χτύπησα αμέσως το κουδούνι και βγήκα στο διάδρομο αναζητώντας βοήθεια από του γιατρούς» αναφέρει και προσθέτει ότι οι γιατροί την έβγαλαν από το δωμάτιο και εκείνη ειδοποίησε τον Μάνο Δασκαλάκη ο οποίος έφτασε άμεσα στο νοσοκομείο. «Οι γιατροί έμειναν στο θάλαμο περίπου 1 ώρα και την επανέφεραν στη ζωή. Μέχρι και τώρα δε πήρα απάντηση τι είδους κρίση έπαθε το παιδί στις 11-04-2021. Απλά μου είπαν ότι την επανέφεραν στη ζωή και ότι είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή. Απλώς δεν ήξεραν την αιτία της ανακοπής αυτής. Λόγω αυτού του περιστατικού το παιδί υπέστη εγκεφαλοπάθεια» ανέφερε συμπληρώνοντας πως το παιδί στη συνέχεια διεκομίσθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίο όπου την ανέλαβε ο εντατικολόγος και διευθυντής κος Ηλιάδης.
Ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπη με νέες κατηγορίες
Σε κάθε περίπτωση το ενδεχόμενο να βρεθεί και πάλι η Ρούλα Πισπιρίγκου αντιμέτωπη με νέες κατηγορίας είναι ανοικτό καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας της δικαιοσύνης για τον θάνατο των άλλων δυο κοριτσιών της. Η 33χρονη έχει, ήδη, δώσει ανωμοτί εξηγήσεις αρνούμενη την εμπλοκή της στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Το υπόμνημα με τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης αλλά και όλα τα στοιχεία της υπόθεσης βρίσκονται στα χέρια των αρχών με τον αρμόδιο εισαγγελέα να αποφασίζει το επόμενο διάστημα αν, τελικά, θα ασκήσει και νέα κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος της.