Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί αυτή την ώρα τα δικαστήρια της Ευελπίδων, λόγω της συντονισμένης επιχείρησης των ΜΑΤ να απομακρύνουν από τα δικαστήρια και τους 60 περίπου φίλους και υποστηρικτές των έξι συλληφθέντων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ήδη, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, ένα τουλάχιστον άτομο τραυματίστηκε στο κεφάλι από κλομπ αστυνομικών, ενώ γίνονται συμπλοκές σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ. Πρόκειται για έναν τριτοετή φοιτητή ιατρικής, ο οποίος βρισκόταν στα δικαστήρια μαζί με συμφοιτητές του, κατόπιν απόφασης του ΣΦΙΑ (Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας) για παράσταση διαμαρτυρίας στην προσαγωγή συμφοιτητή του από τα χθεσινά επεισόδια, την προηγούμενη μέρα. Ο φοιτητής δεν συνδέεται με τους υποστηρικτές των έξι.

Οι περισσότεροι συγκεντρωμένοι επιχειρούν να κρυφτούν στα διπλανά κτίρια, ενώ οι αστυνομικοί τους κυνηγούν για να τους βγάλουν έξω.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές. Οι αστυνομικοί έχουν βάλει χειροπέδες στους νεαρούς και τους οδήγησαν στις κλούβες που βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια.



Με αίματα στο κεφάλι ένας φοιτητής στα δικαστήρια της Ευελπίδων