Απαντήσεις για τον θάνατο της Τζωρτζίνας αλλά και των άλλων δύο νεκρών παιδιών στην Πάτρα αναζητούν οι Αρχές προσπαθώντας να ανακαλύψουν τον ρόλο που έπαιξε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Τα στοιχεία που δίνει το μόνιτορ το οποίο κατέγραφε τον καρδιακό ρυθμό της 9χρονης αναλύει ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης εξηγώντας πως την υπόθεση «μπορούν να διαφωτίσουν οι τρίχες» του κοριτσιού.
Μιλώντας στο Mega και ειδικότερα στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» ο ιατροδικαστής τόνισε: «Οι κατασταλτικές ουσίες που δυσκολεύουν τον εγκέφαλο να αιματωθεί εκφράζουν τα συμπτώματα της βραδυκαρδίας, μείωση του αναπνευστικού ρυθμού και μυδρίαση από την κόρη του οφθαλμού».
«Για να υπάρξει μία βραδυκαρδία η οποία, θα προκαλέσει όλη αυτή την συμπτωματολογία, θα πρέπει να έχει βρεθεί μία παθολογία στην καρδιά. Δηλαδη, να έχει γίνει μία 24ωρη ή πολυήμερη καταγραφή του καρδιακού ρυθμού και να έχει καταγραφεί κάποια αρρυθμία της συχνότητας ή οποιαδήποτε παθολογία», ανέφερε.
«Υπάρχουν κάποια διαστήματα που υπάρχει καταστολή, και μυδρίαση εξαιτίας της κακής οξυγόνωσης του εγκεφάλου. Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα όσο βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου μαζί με το παιδί. Μιλάμε για επεισόδια που ξεπερνούν τον αριθμό του τυχαίου. Εάν υπάρχουν άλλες ουσίες, είναι και αυτές κατασταλτικού χαρακτήρα. Οι τοξικολογικές έγιναν μετά τον θάνατο και αυτά τα επεισόδια γίνονταν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, συνεπώς θα είναι δύσκολο να αναδειχθεί, εκτός και εάν γίνει εξέταση τριχών. Μόνο οι τρίχες θα μπορούσαν να διαφωτίσουν την υπόθεση» σημείωσε ο Δημήτρης Γαλεντέρης.
«Εάν αποκλείσουμε τα παθολογικά και τα γενετικά αίτια, τότε θα αναζητήσουμε την αιτία σε έναν βίαιο θάνατο, όπως αυτόν της ασφυξίας. Έχουν καταγραφεί ευρήματα στους δύο πρώτους θανάτους που είναι συμβατά με τον ασφυκτικό θάνατο» δήλωσε κλείνοντας.