Τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα έδωσε, κατά τη διάρκεια της απολογίας της μαραθώνιας απολογίας της, η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνούμενη κατηγορηματικά ότι δολοφόνησε την πρωτότοκη κόρη της Τζωρτζίνα.
«Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή» φέρεται να είπε απευθυνόμενη στην ανακρίτρια η οποία την κάλεσε να απαντήσει στο βαρύτατο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει.
Η κατηγορούμενη εμφανίζεται να εξήγησε την ψυχραιμία που υπέδειξε τις κρίσιμες στιγμές του θανάτου της Τζωρτζίνας στην απώλεια των δυο παιδιών που είχε ήδη χάσει στην Πάτρα.
Μάλιστα, όταν σύμφωνα με πληροφορίες ρωτήθηκε για τον χαμό των άλλων δυο παιδιών της αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τους θανάτους.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε και το γεγονός ότι για το θάνατο της Μαλένας είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη.
«Αν είχα σχέση με τους θανάτους θα ήθελα την ανάμειξη της δικαιοσύνης;» φέρεται να αναρωτήθηκε.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου δέχτηκε σειρά ερωτήσεων για τα γεγονότα που προηγήθηκαν του θανάτου της 9χρονης και συγκεκριμένα στην αναφορά της στους γιατρούς ότι το «μεγαλύτερο επεισόδιο δεν το έχετε δει ακόμη» που ερμηνεύτηκε ως προαναγγελία του μοιραίου τέλους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη είπε πως η αναφορά της, την παραμονή του θανάτου, ήταν στο πλαίσιο της προσπάθειας της να χτυπήσει «καμπανάκι» στους γιατρούς. Στόχος ήταν, φέρεται να είπε, οι γιατροί να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, γιατί από προηγούμενα επεισόδια η ίδια γνώριζε ότι το παιδί έκανε τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και μία βραδυκαρδία.
Αναφερόμενη δε στις ερωτήσεις της για την ύπαρξη καμερών στα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε το παιδί εξήγησε πως έγιναν με αφορμή κλοπές που είχαν σημειωθεί ενώ για το μονόκλινο δωμάτιο που ζητούσε φέρεται να απάντησε πως ήταν σε κάθε περίπτωση δεδομένο λόγω της τετραπληγίας του παιδιού.
Η κεταμίνη και η σχέση της με τους γιατρούς
Στο πολυσέλιδο υπόμνημα της η κατηγορούμενη κατέγραψε τους βασικούς άξονες της υπερασπιστική της γραμμής ενώ στη συνέχεια δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων που αφορούσαν στις συνθήκες θανάτου της άτυχης Τζωρτζίνας αλλά και τα γεγονότα που προηγήθηκαν.
Η κατηγορούμενη φέρεται να εστίασε στο χρόνο χορήγησης της κεταμίνης βάζοντας στο «κάδρο» γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ο βασικός ισχυρισμός της, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι υπάρχει πιθανότητα λάθους των γιατρών κατά τη διάρκεια προσπάθειας ανάνηψης του παιδιού.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να επιχείρησε να αναδείξει το γεγονός ότι το ιατρικό επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώθηκε στις 14:30 το μεσημέρι αλλά το παιδί εξακολουθούσε να έχει παλμούς μέχρι και τις 15:10. Έτσι ,φέρεται να έκανε την εκτίμηση ότι εφόσον το παιδί έπρεπε , σύμφωνα με τους ειδικούς σχετικά με τη δράση της κεταμίνης, να έχει καταλήξει το αργότερο μέσα σε 20 λεπτά, η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό. Και αυτό γιατί , όπως εμφανίζεται να τονίζει, το παιδί έφυγε από τη ζωή μετά από 40 λεπτά.
Σχετικά με τις αναφορές για ανυπαρξία κεταμίνης στο Παίδων, η κατηγορούμενη φέρεται να αμφισβητεί τον ισχυρισμό απαντώντας πως είναι αδύνατο να μην υπάρχει η συγκεκριμένη ουσία στο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική και την παιδοχειρουργική.
Επιπλέον, η κατηγορούμενη μίλησε για τη διαδρομή της σχέσης της με τον σύζυγο της, από την αρχή της γνωριμίας τους μέχρι την ημέρα του θανάτου της κόρης τους, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, να αφήσει καμία αιχμή σε βάρος του.
Η 33χρονη ολοκλήρωσε την απολογία της λίγο πριν τις 5 το απόγευμα και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος μαζί με την ανακρίτρια αποφασίζουν για την προφυλάκιση της ή όχι.