Ήρθε η ώρα της δικαίωσης για την Αγγελική Χατζηδημητρίου; Εκτός νέου απροόπτου, αύριο ξεκινά στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου η δίκη για τη δολοφονική επίθεση εναντίον της δημοσιογράφου, που έγινε το πρωί της 8ης Απριλίου 2006, στη Χίο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο υπάλληλος της εταιρείας security, ο οποίος κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό της δημοσιογράφου, αλλά και τέσσερις γιατροί του νοσοκομείου Χίου που κατηγορούνται για αμέλεια.
Η Αγγελική Χατζηδημητρίου δέχτηκε επίθεση ενώ προσπαθούσε να μπει στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Κοντάρι της Χίου όπου είχε εκδηλωθεί φωτιά, για να κάνει ρεπορτάζ.

Εκεί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο υπάλληλος «…τράβηξε απότομα και δυνατά, με βία και επανειλημμένα τον ιμάντα του σακιδίου της κάμερας που είχε περασμένη χιαστί στο λαιμό της και τη φωτογραφική μηχανή. Εξαιτίας αυτών των απότομων και δυνατών τραβηγμάτων ήταν να υποστεί –όπως φάνηκε εκ των υστέρων- ισχαιμική βλάβη στο αριστερό ημιμόριο της γέφυρας, διαχωρισμό δεξιάς σπονδυλικής αρτηρίας και απόφραξη της βασικής αρτηρίας προφανώς από θρόμβο από το διαχωρισμό…».

Επίσης κατηγορούμενοι είναι και τέσσερις γιατροί του νοσοκομείου Χίου για την αμέλεια που επέδειξαν στην άσκηση του ιατρικού τους καθήκοντος, κάνοντας διάγνωση καταρχήν για νευρικό σοκ και εν συνεχεία παρατώντας την κα Χατζηδημητρίου, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, μέχρι να διακομισθεί με πτήση ΕΚΑΒ για Αθήνα και σε νευρολογική κλινική.

Με αφορμή την έναρξη της δίκης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών επαναλαμβάνει ότι «η Αγγελική Χατζηδημητρίου πληρώνει ακριβά τη θέλησή της να ασκήσει το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, και η εναντίον της επίθεση αποτελεί ουσιαστικά επίθεση κατά της ελευθεροτυπίας» και ζητά επιτέλους τη δικαστική της δικαίωση.