Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά τον θάνατο της μικρής Ίριδας, του μικρότερου από τα τρία κορίτσια, που έφυγαν από την ζωή σε σύντομο χρονικό διάστημα στη Πάτρα.

Η εκπομπή «Live News» έκανε ρεπορτάζ και κατέγραψε λεπτό προς λεπτό το τελευταίο δραματικό βράδυ του παιδιού, το οποίο εντοπίστηκε νεκρό από την μητέρα και την θεία του.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Mega, το 6 μηνών βρέφος βρισκόταν στο σπίτι με τη μητέρα του και τη θεία του, ενώ ο πατέρας απουσίαζε.

Το παιδί κατά την διάρκεια της ημέρας ήταν ευδιάθετο, ενώ το βράδυ μητέρα και θεία το έκαναν μαζί μπάνιο, του έδωσαν γάλα και η μητέρα το έβαλε στην κούνια για ύπνο. Στις 2:30 π.μ. το μωρό ξύπνησε, η μητέρα του έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και εκείνο ξανακοιμήθηκε.

Το πρωί της επόμενης μέρας όμως και συγκεκριμένα στις 11:30, η μητέρα ζήτησε από τη θεία να πάει να ξυπνήσει το μωρό για να το ταΐσουν και να πάνε βόλτα. Η θεία πλησίασε την κούνια και βρήκε την μικρή ξεσκέπαστη με τα χείλη να είναι μελανιασμένα και τα μάτια μισάνοιχτα, ενώ διαπίστωσε πως δεν ανέπνεε.

Οι ιατρικές πιστοποιήσεις ανέφεραν ως αιτία θανάτου την αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις σημειώνουν πως ο θάνατος προήλθε από εκ γενετής παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου).

Επίσης, οι γιατροί που εξέτασαν το βρέφος, ανέφεραν πως με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα, δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

Άτομα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον ανέφεραν πως οι γονείς φρόντιζαν το κορίτσι και ακολουθούσαν πιστά τις συμβουλές των γιατρών, ενώ δεν άφησαν υπόνοια για κακομεταχείριση ή και αδιαφορία. Παράλληλα, από την οικογένεια της μικρής, ανέφεραν πως ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες της παιδιάτρου, με το βρέφος να είχε κάνει όλα τα εμβόλια, όπως και τις προβλεπόμενες εξετάσεις.