Στους 10.000 ανέρχονται οι ηλικιωμένοι από 60 ετών και άνω, που είναι εγγεγραμμένοι στα τρία ΚΑΠΗ που διαθέτει ο δήμος Πάτρας, οι οποίοι όμως εξυπηρετούνται μόλις από 15 άτομα, στο πλαίσιο της συρρίκνωσης του προσωπικού.
Ταυτόχρονα, αν και επιτελούν σημαντικό έργο και προσφέρουν βοήθεια στα μέλη τους που νοσήσουν, η χρηματοδότησή τους από το κράτος έχει μειωθεί το 50% και αν αυτό συνεχιστεί τίθεται σοβαρό πρόβλημα με την βιωσιμότητά τους, στο προσεχές διάστημα.
«Δεν υπάρχει φως για νέες προσλήψεις παρά τις προσπάθειες της νέας Δημοτικής Αρχής, με αποτέλεσμα να είμαστε ανήσυχοι για το απώτερο μέλλον, παρόλο που εμείς πλέον εκτελούμε κοινωνικό έργο και προσφέρουμε σημαντικές υπηρεσίες πέρα από την απασχόληση με πλούσιες δράσεις των ηλικιωμένων», επεσήμανε ο προϊστάμενος του Α΄ ΚΑΠΗ Πάτρας Ανδρέας Γριντέλας τονίζοντας επίσης:
«Έχουμε δημοτικό δωρεάν ιατρείο για την συνταγογράφηση φαρμάκων αλλά και προγράμματα εκμάθησης του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών, γιατί πολλά από τα μέλη μας είδαν τα απιδιά τους να φεύγουν στο εξωτερικό και μέσω internet, μαθαίνουν να έχουν οπτική επαφή μαζί τους».
Στην Πάτρα, εντωμεταξύ, των 200.000 κατοίκων οι 60.000 είναι άτομα άνω των 60 ετών, που καθημερινά καταθέτουν αιτήσεις ένταξης τους στα προγράμματα των τριών ΚΑΠΗ, για τη δημιουργική τους απασχόληση, όπως γράφει το patrastimes.gr.
Τέλος ο κ. Γριντέλας τόνισε ότι γίνονται ειδικά μαθήματα αυτοάμυνας των ηλικιωμένων που πολλές φορές έχουν πέσει θύματα επίθεσης ακόμα και μόλις εξέρχονται από τα ΚΑΠΗ, με το προσωπικό να προστρέχει σε βοήθεια, καθώς οι κακοποιοί γνωρίζουν σε ποια σημεία θα τους εντοπίσουν, επειδή τους θεωρούν λόγω ηλικίας «εύκολα» θύματα.