Ως ο «τέλειος» τρομοκράτης περιγράφεται από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ο 39χρονος «Ιάσονας», ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα για τρομοκρατικές επιθέσεις, ένταξη στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και ενεργό ρόλο στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο,ο «Ιάσονας» κατάφερνε επί χρόνια να είναι «αόρατος» για τις διωκτικές Αρχές. Δήλωνε άεργος, δεν συμμετείχε στις συγκεντρώσεις των αντιεξουσιαστών, δεν επισκεπτόταν τους «Πυρήνες» στον Κορυδαλλό, δεν είχε κατηγορηθεί ποτέ ούτε καν για τροχαία παράβαση και φρόντισε να εξαφανιστεί όταν η ΕΛ.ΑΣ. άρχισε να ακουμπάει τα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».
«Αυτόν εμπιστεύονταν οι έγκλειστοι “Πυρήνες” και όχι τον Χριστόδουλο Ξηρό. Του είχαν δώσει πληροφορίες μέσω αγγελιοφόρων για τις διαστάσεις των εξωτερικών τοίχων των φυλακών Κορυδαλλού, τους οποίους θα ανατίναζαν με 170 κιλά εκρηκτικών που θα μεταφέρονταν με αυτοκίνητο που βρέθηκε πριν από δύο εβδομάδες στην Ανάβυσσο. Σε αυτόν είχαν αναθέσει και το σχεδιασμό των χτυπημάτων που θα γίνονταν αν πετύχαινε η απόδραση. Σχεδίαζαν μπαράζ βομβιστικών χτυπημάτων και επιθέσεων με καλάσνικοφ. Εκείνος, ωστόσο, κατάλαβε τους τελευταίους μήνες ότι κάτι δεν πάει καλά και άρχισε να αποσύρεται», λέει αστυνομική πηγή.
Ο 39χρονος αρκετό καιρό πριν από τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού διαπίστωσε ότι στο προπαρασκευαστικό στάδιο του σχεδίου «Γοργοπόταμος» συμμετείχαν άτομα μειωμένης εμπιστοσύνης και άρχισε να αποσύρεται. Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι άρχισε να χάνει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του «Μανώλη της “17Ν”». Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ακόμα και να μη συμμετείχε καθόλου στο επιχειρησιακό σκέλος του «Γοργοπόταμου».
Αυτό που «πρόδωσε» τον 39χρονο στην Αντιτρομοκρατική είναι οι σημειώσεις με κρυπτογραφημένες συνομιλίες της καταζητούμενης Αγγελικής -συνεργού του Χριστόδουλου Ξηρού- που βρέθηκαν στη γιάφκα στην Περαχώρα Λουτρακίου.
Οι αστυνομικοί «έσπασαν» την κρυπτογράφηση που χρησιμοποιούσαν στις επικοινωνίες τους οι έγκλειστοι «Πυρήνες» και οι εκτός φυλακών συνεργοί τους με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν συνομιλίες πολλών σελίδων που «έδειχναν» συγκεκριμένα πρόσωπα.
Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ότι ακόμα και μετά τη σύλληψη του Ξηρού και την αποκάλυψη του σχεδίου «Γοργοπόταμος» εκείνος δεν εγκατέλειψε την Αθήνα. Κινείτο σε διάφορες περιοχές και έπαιρνε όλα τα μέτρα αντιπαρακολούθησης.