Στο περιστατικό με πυροβολισμούς στο κέντρο της Αθήνας με πρωταγωνιστή έναν δράστη ο οποίος αφού έκλεψε αυτοκίνητο, εμβόλισε μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ, αναφέρεται ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής (8/10) ο δράστης κλέβει ένα αυτοκίνητο από μια γυναίκα, εντοπίζεται στη συνέχεια από τους αστυνομικούς, επειδή όμως δεν θέλει να παραδοθεί ακολουθεί καταδίωξη. Καθώς ο δράστης εγκλωβίζεται αποφασίζει να εμβολίσει μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό ο οποίος τον πυροβολεί. Τελικά και οι δύο τραυματίες οδηγούνται στο νοσοκομείο.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Καλλιακμάνης περιγράφει το πώς έπεσαν οι πυροβολισμοί, σημειώνοντας ότι ο δράστης ενδεχομένως να προσπάθησε να σκοτώσει τον αστυνομικό, καθώς ο ίδιος ο τελευταίος νωρίτερα είχε χτυπήσει τον κακοποιό στο πόδι, προκειμένου να τον ακινητοποιήσει.

Ποιος είναι ο δράστης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο δράστης αρχικά εντοπίστηκε από το GPS στο κινητό της ιδιοκτήτριας του αυτοκινήτου, το οποίο ήταν μέσα στο αμάξι όταν εκείνος το έκλεψε. Η γυναίκα είχε αφήσει για λίγα λεπτά το αυτοκίνητό της με τα κλειδιά επάνω για να πάει το παιδί της στο σχολείο, ενώ ο δράστης που το έκλεψε ήταν βαριά οπλισμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, ο 35χρονος Αλβανός είναι καταγεγραμμένος στις Αρχές με βαρύ ποινικό παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών. Αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ασχοληθεί μαζί του για σοβαρά ποινικά αδικήματα, ενώ στο παρελθόν είχε συλληφθεί και είχαν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος του.

Φωτογραφία: Γιάννης Κέμμος