Στο «μικροσκόπιο» του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας βρίσκεται το θέμα της καταβολής αποζημίωσης σχεδόν 490.000 ευρώ στην οικογένεια του 11χρονου Μάριου που το 2017 έπεσε νεκρός όταν «χτυπήθηκε» από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου του στο Μενίδι.
Οι γονείς του άτυχου Μάριου βρέθηκαν σήμερα στο Διοικητικό Εφετείο όπου συζητήθηκε η υπόθεση και μέσω του νομικού τους παραστάτη Θεόδωρου Μαντά ζήτησαν να απορριφθεί η έφεση του ελληνικού δημοσίου και να προσκομιστεί η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία οριακά κρίθηκε ότι δεν παραιτείται το δημόσιο της έφεσης. Και αυτό γιατί στην απόφαση περιλαμβάνεται το εξαιρετικά ενδιαφέρον σκεπτικό της μειοψηφίας το οποίο δικαιώνει τις θέσεις της οικογένειας του 11χρονου.
Η οικογένεια του Μάριου είχε υποβάλει αίτημα προς το ΝΣΚ ζητώντας να παραιτηθεί το ελληνικό Δημόσιο από την έφεση και, στη συνέχεια, οι συγγενείς του 11χρονου να παραιτηθούν από τους τόκους και το 10% του επιδικασθέντος κεφαλαίου.
«Το ελληνικό Δημόσιο επέλεξε δυστυχώς για μία ακόμη φορά να μη σταθεί δίπλα στους πολίτες του αλλά απέναντι τους. Έχουμε την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη, θα πράξει αυτό που παρέλειψε να κάνει το ελληνικό Δημόσιο και θα επικυρώσει με απόφαση του διοικητικού εφετείου της σκέψης και τις παραδοχές του διοικητικού πρωτοδικείου και θα δικαιώσει την οικογένειά του μικρού Μάριου» ανέφερε ο κ. Μαντάς.
Από την πλευρά του, το δημόσιο ζήτησε να απορριφθεί στο σύνολο της η αίτηση της οικογένειας του Μάριου, τονίζοντας ότι δεν φέρει ευθύνη για το θάνατο του 11χρονου. Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αναμένεται τους επόμενους μήνες.
Η οικογένεια του Μάριου προσέφυγε στη δικαιοσύνη το 2018 διεκδικώντας αποζημίωση από το Δημόσιο λόγω ψυχικής οδύνης.
Με την πρωτόδικη απόφαση (Α1465/2020) έχει επιδικαστεί στην οικογένεια χρηματική ικανοποίηση 490.000 ευρώ και συγκεκριμένα 130.000 ευρώ σε κάθε ένα από τους γονείς, 80.000 στην αδερφή, και από 50.000 σε κάθε γιαγιά και παππού.