Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης , ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης έχουν κληθεί στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να επιτύχουν την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Ήδη για αύριο έχουν κληθεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς. Την ερχόμενη Δευτέρα θα εξεταστεί ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Στο μεταξύ, μιάμιση ώρα παρέμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος .

Ο δημοσιογράφος μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του για το δημοσίευμα της εφημερίδας που αφορούσε το επίμαχο θέμα και ανέφερε ότι «επιχειρηματίες συγκεντρώνουν χρήματα για τους 180» δήλωσε:

«Καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια κι ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη.»

Ο δημοσιογράφος συνοδευόταν από το νομικό εκπρόσωπο της εφημερίδας Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος είπε:

«Όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προέρχονται από αφηγήσεις αξιόπιστων ανθρώπων. Ο κ. Λιάτσος όμως δεν παραβίασε τα ιερά και όσια της δημοσιογραφίας. Δεν αποκάλυψε την πηγή του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων χωρίς να κατονομάσει το πρόσωπο που όπως ισχυρίζεται έδωσε τις πληροφορίες διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται για πολιτικό.