Τα μικρά παιδιά αλληλέγγυα προς τα παιδιά του κόσμου που έχουν ανάγκη. Η προσπάθεια περνά από τους παιδικούς σταθμούς όλης της Ελλάδας και είναι προϊόν της συνεργασίας μεταξύ της UNICEF και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΑΣΙΠΣ) για την προώθηση κοινών δραστηριοτήτων που θα βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν πανανθρώπινες αξίες και ευαισθησία σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η συνεργασία αυτή υλοποιείται με βάση το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών», ένα πρόγραμμα όπου παιδαγωγοί, νηπιαγωγοί και μαθητές καλούνται μέσα από ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες να συμβάλλουν στην προστασία των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Μέρος του προγράμματος συνιστά και η δημιουργία μιας μόνιμης γωνιάς ή περίπτερου της UNICEF που θα λειτουργεί ως κέντρο αναφοράς κάθε σχετικής δραστηριότητας. Απώτερος σκοπός θα είναι η δημιουργία στα σχολεία μιας ομάδας UNICEF από καθηγητές ή και μαθητές η οποία θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση της συνεργασίας, ενώ ένα ειδικό τμήμα με εκδόσεις της UNICEF θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στη σχολική βιβλιοθήκη.

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η ένταξη στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων των σχολείων ενός ακόμα εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους», που προγραμματίζεται να υλοποιηθεί την άνοιξη του 2011.