Εξερράγησαν τα «Άπαντα Ποίησης» του Γιώργου Σουρή στην ελεγχόμενη έκρηξη που πραγματοποίησαν οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών στην εταιρεία ACS επί της οδού Καλλιρρόης, αφού τα εκρηκτικά ήταν τοποθετημένα εντός του βιβλίου.

Αποστολέας του ύποπτου δέματος φέρεται να είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  και παραλήπτης η Γαλλική πρεσβεία.
To δέμα που εξουδετερώθηκε είχε ταχυδρομηθεί την περασμένη Δευτέρα (1/10) από εταιρεία ταχυμεταφορών στο Χαϊδάρι.

Σύσκεψη για την ασφάλεια στη διακίνηση δεμάτων

Στο μεταξύ, στο υπουργείο Μεταφορών διεξήχθη σύσκεψη με θέμα την ασφάλεια στη διακίνηση δεμάτων, όπου διατυπώθηκε πρόταση για παράδοση ανοιχτών δεμάτων τα οποία θα σφραγίζονται ενώπιον ταχυδρομικού υπαλλήλου.

Η πρόταση θα τεθεί στο πλαίσιο της συζήτησης που εξελίσσεται στην ΕΕ σε επίπεδο Ταχυδρομείων και Πολιτικής Αεροπορίας, πρόταση που όμως αντίκειται στο απόρρητο των επικοινωνιών.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκτός του υπουργού, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Σωκράτης Κάτσικας, ο Διοικητής της ΥΠΑ Οδυσσέας Βλάμης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ Παναγιώτης Βουρνάς και Χρήστος Βαρσάμης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ Κων. Ταρλαγιάς και ο Διευθυντής της Δ/15 της ΥΠΑ Γιώργος Νίκου.