Στις 16 Ιουνίου θα βρεθεί ενώπιων των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής και παρέμεινε ανεξάρτητος, ζήτησε και έλαβε από τις δικαστικές λειτουργούς προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο ίδιος είχε καταγγείλει ότι οι πρακτικές που εφάρμοζε το κόμμα αμαυρώνουν τις αξίες του πατριωτισμού. Μιλώντας, μάλιστα, στη Βουλή ο Χρ. Αλεξόπουλος υποστήριξε ότι μετά την δολοφονία Φύσσα είχε ξεκινήσει για εκείνον η αντίστροφη μέτρηση για την ανεξαρτητοποίηση του.

Πάντως, τόσο η απολογία του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου όσο και του επίσης ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος έλαβε προθεσμία για τις 2 Ιουνίου, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι οι μοναδικοί οι οποίοι εν μέσω της μεγάλης δικαστικής έρευνας αποστασιοποιήθηκαν από τη Χρυσή Αυγή .

Τα υπόλοιπα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, για τα οποία έχει ήδη αποφασιστεί η άρση της ασυλίας τους, θα απολογηθούν μετά τις εκλογές.