Στην εξάρθρωση μιας εγκληματικής οργάνωσης που άρπαξε από υπάλληλο εταιρείας πετρελαιοειδών 190.000 ευρώ το Μάρτιο προχώρησε η αστυνομία, συλλαμβάνοντας τέσσερα μέλη της στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος τριών ανδρών ηλικίας 24, 24 και 32 ετών και μιας 23χρονης αλλοδαπής σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας και της παράβασης νόμων περί όπλων και προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα το πρωί της 17ης Μαρτίου στην ευρύτερη περιοχή των Αγίων Πάντων, δύο από τα μέλη της συμμορίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από 25χρονο υπάλληλο εταιρείας πετρελαιοειδών, μια τσάντα που περιείχε 192.100 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό αποτελούσε εισπράξεις της εταιρείας και προοριζόταν για κατάθεση σε Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οκτώ σπίτια στη Δυτική Θεσσαλονίκη, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– Το ποσό των 185.790 ευρώ, προερχόμενο από την προαναφερόμενη ληστεία. Τα χρήματα ήταν επιμελώς κρυμμένα στην οικία ενός εκ των 24χρονων δραστών

– Μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (taser)

-Μία συσκευή καταγραφής εικόνας, συνδεδεμένη με κάμερες που κατέγραφαν δημόσιο χώρο, εξωτερικά της οικίας του 32χρονου

– Δύο μοτοσικλέτες, μία εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία, ενώ ο 24χρονος κάτοχός της άλλαξε το χρώμα της προκειμένου να παραπλανήσει τις Αρχές.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί το εύρος της δράσης τους. Το κατασχεθέν χρηματικό ποσό, αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους.