«Πηγαίναμε κρυφά σε πορείες και τρώγαμε δύο φορές ξύλο, ήτοι και από την Αστυνομία και από τους γονείς μας. Ψηφίσαμε μαζικά τον Λεωνίδα Κύρκο, ο οποίος μόλις εξελέγη έδωσε όλες τις ψήφους του στο ΠΑΣΟΚ.
Έτσι, γυρίσαμε στην ιδεολογία των γονιών μας, Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια και τραγουδάγαμε όλοι χαρούμενα με τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς “Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία”».
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή», αυτά κατέθεσε στις εφέτες ειδικές ανακρίτριες, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, η υποψήφια βουλευτής της Α΄ Αθηνών με τη Χρυσή Αυγή Θέμις Σκορδέλη, η οποία την Παρασκευή κρίθηκε προφυλακιστέα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Στο πολυσέλιδο απολογητικό της υπόμνημα η 50χρονη ανέφερε ότι «το οικογενειακό μου ιστορικό αποκλείει την οποιαδήποτε αποδοχή ιδεολογικής εθνικοσοσιαλιστικής-ναζιστικής επιμορφώσεως, κατά τα πρότυπα του κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ».
Αναφερόμενη στη Χρυσή Αυγή κατέθεσε ότι «εάν είτε στα γραφεία είτε στις ομιλίες, όπου οι επισκέψεις μου ήταν διερευνητικές, έβλεπα ή άκουγα κάτι σχετικά με τον ναζισμό ή τον Χίτλερ φυσικά και θα απομακρυνόμουν». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Θέμις Σκορδέλη αναδείχθηκε σε επικεφαλής του «τάγματος εφόδου» της Χ.Α. στις περιοχές Αγ. Παντελεήμονα – Αχαρνών – Κυψέλης – Πλ. Αμερικής που προέβαινε σε «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» σε βάρος κυρίως αλλοδαπών, υπό την καθοδήγηση του βουλευτή της Β΄ Αθήνας Ηλία Παναγιώταρου.
Επίσης, κατηγορείται για επιθέσεις σε καταστήματα αλλοδαπών και ξυλοδαρμούς μεταναστών και πως σε συνεννόηση με τον τέως διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αγ. Παντελεήμονα, Θανάση Σκάρα, έστελναν στη Χ.Α. όσους πολίτες κατέφευγαν στo T.A. ζητώντας αστυνομική συνδρομή. Ενδεικτικά, η Σκορδέλη κατηγορείται ότι στις 30/10/2011, ως επικεφαλής τάγματος εφόδου, πυρπόλησε αυτοσχέδιο τζαμί στην πλ. Αττικής, αφού πρώτα σφράγισε με λουκέτο την πόρτα ώστε να είναι αδύνατη η διαφυγή των αλλοδαπών.
Απαντώντας στο κατηγορητήριο που τη θέλει μέλος της εγκληματικής οργάνωσης από το 2009, η Σκορδέλη κατέθεσε ότι «μέχρι και το 2011 οπότε και συνταξιοδοτήθηκα (σ.σ. εργαζόταν στην Εμπορική Τράπεζα) ήμουν στη Ν.Δ. και κατέβαινα υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ Εμπορικής Τραπέζης».
Για τον ρόλο της στα γεγονότα του Αγ. Παντελεήμονα η 50χρονη ισχυρίστηκε ότι «η αντίδραση κατά της γκετοποίησης προϋπήρχε εμού και τη βρήκα και συστρατεύθηκα σαν ένα ακόμα κομμάτι του παζλ» καθώς και ότι ο αγώνας των κατοίκων ήταν ακομμάτιστος: «Για την 1η συγκέντρωση αφισοκολλούσαμε τέσσερις γυναίκες, δύο από το ΠΑΣΟΚ, μία από το ΚΚΕ και εγώ από τη Ν.Δ.».
Αρνήθηκε την εμπλοκή της στον εμπρησμό του αυτοσχέδιου τζαμιού στην οδό Αριστομένους, όπως και τις υπόλοιπες κατηγορίες που της αποδίδονται, ενώ αναφορικά με τον Θανάση Σκάρα, κατέθεσε ότι «ουδέποτε τον συνάντησα ούτε τον ήξερα».