Η διευρυμένη σύνθεση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας καλείται να αποφασίσει για την οριστική απόλυση ή όχι υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών που είχε προσληφθεί, το 2009, ως επιμελήτρια-κλητήρας με πλαστό απολυτήριο Γυμνασίου.
Όταν, μετά από έρευνα, προέκυψε ότι το απολυτήριο του Γυμνασίου Ν. Λιοσίων ήταν πλαστό η υπάλληλος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του αρμόδιου πειθαρχικού συμβουλίου αποδέχθηκε την πλαστότητα του απολυτηρίου και ισχυρίστηκε ότι το κατέθεσε λόγω «των αυξημένων οικογενειακών αναγκών και με σκοπό να βρει εργασία προκειμένου να βελτιωθεί η οικονομική κατάστασή της και να συνδράμει στην ανατροφή των παιδιών της».
Το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο, ωστόσο, «έδειξε» την πόρτα της εξόδου στην υπάλληλο για παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος και για ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά, εντός και εκτός υπηρεσίας. Ακολούθησε το 2018, η έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παύθηκε οριστικά, λόγω παραγραφής, η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος της για απάτη κατ΄ εξακολούθηση. Παράλληλα, και ενώ εκκρεμούσε στο ΣΤΕ η αίτησή ακύρωσης της απόλυσης, η γυναίκα προσκόμισε το απολυτήριο της Γ΄ Τάξης Εσπερινού Γυμνασίου, που έλαβε το 2018, με βαθμό «άριστα».
Όταν οι σύμβουλοι Επικρατείας κλήθηκαν να αποφανθούν για το θέμα αφού συνεκτίμησαν τα γεγονότα αποφάσισαν ότι συντρέχει περίπτωση μετριασμού της πειθαρχικής ποινής της. Έτσι, αποφάνθηκαν ότι η ποινή της οριστικής παύσης πρέπει να αντικατασταθεί με αυτή της προσωρινής παύσης των 6 μηνών, με πλήρη στέρηση των αποδοχών της. Ωστόσο, λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος η υπόθεση παραπέμφθηκε για οριστική κρίση σε αυξημένη επταμελή σύνθεση.