Μία νέα τροπή φέρεται πως υπάρχει στην υπόθεση του στοιχηματικού σκανδάλου, στο οποίο εμπλέκεται ο γνωστός ποδοσφαιριστής, με πέρασμα και από ομάδες στην Ελλάδα, του Ραούλ Μπράβο.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Δίκη στο Open» στην Εισαγγελία Αθηνών έφτασαν τρεις αναφορές για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής στην τρίτη αναφορά φέρεται να κατονομάζονται οι Έλληνες ποδοσφαιρικοί παράγοντες που συνεργάζονταν με τον Ισπανό παίκτη για τη χειραγώγηση αγώνων στη χώρα μας. Στο νέο εισαγγελικό έγγραφο που εστάλη στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 με τον αριθμό 15933,  υπάρχει σαφής αναφορά για στοιχηματικούς λογαριασμούς, τους οποίους αναζητούν οι ισπανικές αρχές. Στην αναφορά γίνεται λόγος για τα ταξίδια του Ραούλ Μπράβο στη Μύκονο, όπου συναντήθηκε με τον Αυστραλό συνεργάτη του Γιάννη Μακρή, ο οποίος δολοφονήθηκε πέρσι στην Βούλα.

Τι κατέθεσε ο συνέταιρος του δολοφονημένου Γιάννη Μακρή

Όπως ανέφερε η εκπομπή από την ένορκη μαρτυρική κατάθεση αποτυπώνεται ενδεχόμενη σύνδεση του στοιχηματικού σκανδάλου με την υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία.

Ο συνεταίρος του Γιάννη Μακρή, μεταξύ άλλων φαίνεται να κατέθεσε:

«Τελευταία φορά που είδα τον Γιάννη ήταν την ημέρα που τον σκοτώσανε. Η ώρα θα ήταν περίπου 15.00, ίσως και λίγο πιο μετά. Πήγε στην καφετέρια που λέγεται “PERE UBU”  και η οποία είναι στην πλατεία Εσπερίδων, στη Γλυφάδα. Εκεί κάθονταν ο Γιάννης (Μακρής) με έναν πολύ καλό του φίλο, τον Ανδρέα που όμως τώρα δεν θυμάμαι το επίθετό του να σας το πω.. Εγώ με τον Ανδρέα δεν έκανα παρέα, τα λέγαμε σπάνια μέσω του Γιάννη πάντα. Για να καταλάβετε, δεν ξέρω με τι ασχολείται.  Έχω ακούσει ότι έχει στοιχηματική εταιρία στο εξωτερικό. (…) Για το πότε έμαθα για τη δολοφονία του Γιάννη σας λέω ότι εγώ βρισκόμουν στα εγκαίνια, όπου είχα φτάσει με τη γυναίκα μου στις 20.15 περίπου. Λίγα λεπτά μετά με πήρε τηλέφωνο ο Ανδρέας, ο φίλος του Γιάννη, και μου είπε κλαίγοντας ότι πυροβολήσανε τον Γιάννη έξω από το σπίτι του.  Τον Ανδρέα τον είχα δει στα εγκαίνια, αλλά κάποια στιγμή έφυγε χωρίς να τον καταλάβω».

Τι αποκάλυψε η έρευνα των αρχών για την παράνομη εταιρεία

Μέσω των ερευνών οι αρχές φαίνεται ότι βρέθηκαν μπροστά στις παρακάτω αποκαλύψεις:

  • Ο συνεργάτης του Μακρή που είχε συναντηθεί στη Μύκονο με τον Ραούλ Μπράβο δημιούργησε διαδικτυακή στοιχηματική εταιρεία, με έδρα κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού.
  • Ο ίδιος συνεργάτης του Μακρή είχε συνδέσει δύο υπεράκτιες εταιρείες από τα νησιά Κουρασάο και τη Μάλτα με ελληνική στοιχηματική εταιρεία, η οποία είχε έδρα στη Λεωφόρο Αλίμου.
  • Το στοιχηματικό κύκλωμα φρόντισε ώστε όλες οι εταιρείες να διασυνδέονται με δέκα στοιχηματικές πλατφόρμες στη Βενεζουέλα και στην Ιταλία.
  • Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι εταιρείες αυτές, αλλά και εταιρείες security, να λειτουργούσαν ως πλυντήρια βρόμικου χρήματος.