Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχαν κλαπεί από συμμορία Αλβανών, βρέθηκαν στην κατοχή ενός ζευγαριού από τη γειτονική χώρα, που συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Αθήνα από τη Δίωξη Ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία το ζευγάρι διακινούσε ναρκωτικά όλων των ειδών, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να δραστηριοποιούνταν σε κλοπές και ληστείες γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν όπλα και στολές της αστυνομίας. Πρόκειται για έναν άνδρα 47 ετών και τη γυναίκα του 42 ετών, οι οποίοι διακινούσαν τα ναρκωτικά σε μικροεμπόρους και τοξομανείς κυρίως στο Μεταξουργείο.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Έξι κιλά και 227 γραμμάρια ηρωίνη, 20 γραμμάρια κοκαΐνη, 927 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, 71 δισκία έκσταση, περίπου 9,5 κιλά σκόνη άγνωστης χημικής προέλευσης, ένα πολεμικό τουφέκι καλάσνικοφ με γεμιστήρα, 73 φυσίγγια, ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου, καθώς και: ένα ζευγάρι χειροπέδες, τέσσερα καπέλα και δύο στολές ειδικών φρουρών με τα διακριτικά της αστυνομίας, τρία κινητά τηλέφωνα, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και πλαστά βουλγαρικά: διαβατήριο, ταυτότητα και άδεια οδήγησης.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αστυνομικό τα ναρκωτικά τα είχαν κλέψει από άλλη συμμορία που διατηρούσε κρυψώνα στην περιοχή της Κυψέλης. Το ζευγάρι των Αλβανών οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα.

Μία ακόμα σημαντική υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών αποκαλύφθηκε στη Λαμία.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο της αστυνομίας σε ΙΧ αυτοκίνητο στο 204 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, συνελήφθη 34χρονη Βουλγάρα γιατί βρέθηκε και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 102 κιλών σε 95 αυτοσχέδια δέματα στο πορτμπαγκάζ.